hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok ile uyarı

    Meteorolojiden İstanbul dahil birçok ile uyarı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu raporunu yayımladı. Buna göre, İstanbul dahil birçok ilde, gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege'nin kuzey kesimleri, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz'in batısı ve Doğu Karadeniz ile Güneydoğu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunun yağışlı geçeceği öngörülüyor. Yağışların genellikle sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yağış beklenen yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

    Marmara ve Ege Bölgelerinde toz taşınımı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

    Meteorolojiden İstanbul dahil birçok ile uyarı

    HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR

    Hava sıcaklıklarının yarın (Çarşamba) iç ve batı kesimlerde hissedilir miktarda (3-6 derece) artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

    Rüzgarın, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Güney Ege'de güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TOZ TAŞINIMI UYARISI

    Marmara ve Ege’de yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

    ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

    Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow