Nehirler taştı: Binlerce hayvan telef oldu,tarım alanları su altında
Gediz Nehri taştı, binlerce hayvan telef oldu. Büyük Menderes Nehri taştı, Germencik ve Koçarlı ovalarında tarım alanlarını su bastı.
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, Gediz Nehri'nin taşması sonucu binlerce dönüm tarım arazisi ile 70'e yakın besi hayvan çiftliği sular altında kaldı, 22 bin tavuk telef oldu. Dört gündür aralıksız devam eden yağışlar nedeniyle, Gediz Nehri'nin taşması sonucu Turgutlu Ovası Geren, Arpalık, Sarıbey, Urganlı, Hamzabeyli'de ekili alanlarda zarar meydana geldi.Nehrin, Arpalık ve Geren mevkisinde nehir yatağına yakın bölümlerde bulunan 14 adet küçük ve büyükbaş hayvan çiftliği, sahipleri tarafından tahliye edilirken, 50'ye yakın hayvan besi çiftliğindeki hayvanlar ise mahsur kaldı.
"22 bin tavuk telef oldu"
Tavuk çiftliği gece yükselen taşkın sularının ortasında kalan çiftçi Recep Türker, çiftliğinde bulunan 22 bin tavuğun kümeslerinde boğularak telef olduğunu söyledi. Gece geç saatlerde Gediz nehrinde taşkınlığın yükselmesi sonucu kümesteki tavukların mahsur kaldığını belirten Türker, "Gediz Nehri yatağındaki oynamalar bölgemizde su taşkınlıklarına neden oldu. Daha önce de kümesimize su baskını gerçekleşmesine rağmen hiçbir önlem alınmadı. Son yağan yağmurlar
birlikte su basan kümesimizde 22 bin tavuğumuz telef oldu. Yaklaşık 60 bin liraya yakın maddi hasarımız oldu. Bizler de perişan olduk" dedi.
"50 bin dönüm tarım arazisi ve 70 besi çiftliği sular altında"
Turgutlu Ovasında çok sayıda tarım arazisinin sular altında kaldığını, özellikle üzüm bağlarında maddi hasarın büyük olduğunu söyleyen Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol ise "Yağmurların aralıksız olarak devam etmesi halinde başka tarım arazilerimizin de sular altında kalması kaçınılmaz olacaktır. Daha büyük afetler yaşayacağız" dedi.
Büyük Menderes taştı tarım arazileri sular altında
Büyük Menderes'teki taşkın nedeniyle İncirliova, Germencik ve Koçarlı ovalarındaki tarım alanları göle döndü. Nehir kenarındaki karayolu, yaklaşık 1 saat trafiğe kapandı. Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çabasıyla tarım alanlarındaki ve kara yolundaki su tahliye edilmeye çalışıldı. Jandarma ekipleri de taşkın nedeniyle trafiğe kapanan yolda güvenlik önlemi aldı.
Çiftçiler mağdur oldu
Arazilerini su basan çiftçiler ürünlerinin zarar gördüğünü ifade ederek yetkililerden su taşkınına karşı çözüm bulunmasını istedi. Çiftçilerden Cem Ata, nehir yatağında düzenli ıslah çalışması
yapılmasını gerektiğini belirterek, "Nehrin tahliye kanallarının sağlıklı olmamasından dolayı taşkının gerçekleştiğini düşünüyoruz. Tarlalarımız göle döndü. Arazilerdeki fiğ, buğday, arpa, marul, lahana ve ıspanak gibi ürünlerimiz büyük zarar gördü" dedi.
Yıl neden ocak ayı ile başlıyor?
Taksim'deki kutlamalarda yine taciz olayı yaşandı
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Başöğretmenlik 20 yıl şartı nedir? 20 yılı dolduranlar başöğretmen olabilecek mi?
SON DAKİKA! Devlet Bahçeli’nin çağrısı sonrası neler oluyor? “ÖCALAN’I DİRİ DİRİ İMRALI’YA GÖMDÜLER” Dikkat çeken analiz…
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya Gazze çağrısı: Kalıcı ateşkes sağlanmalı
Hakan Doğukan Taşçı kimdir? ''Fırat Sarı'yı hastaneden tanıyorum'' Hakan Doğukan ifadesinde ne dedi?
Kafede şüpheli çanta paniği