hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meclis'te "Gezi olayları" tartışması

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda Gezi Parkı tartışması yaşandı. AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek ve DEM Parti Antalya Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç arasında tansiyon yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sesler bir anda yükseldi. Genel kurulda gerilimin dozajı arttı. Tartışmanın fitili, DEM Parti Antalya Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç'un Gezi Parkı üzerine söz alması ile başladı. Oluç'un Gezi Parkı eylemleri için barışçıl demesine tepki AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek’ten geldi. Osman Gökçek, "Gezi Parkı eylemlerine "terör eylemi" dedi.

    Yaşanan tartışma şöyle:

    Hakkı Saruhan Oluç: Hadi oradan. Soytarılığın yeri değil burası, TBMM'nin kürsüsü.

    Mecliste Gezi olayları tartışması

    Osman Gökçek: Soytarı arıyorsanız en büyük soytarı sizsiniz. Mustafa Karasu'nun, Duran Kalkan gibilerinin soytarılığını yapan siz değil misiniz arkadaşlar. En büyük soytarı sizsiniz.

    Mecliste Gezi olayları tartışması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakkı Saruhan Oluç: Öyle çok heveslisin laf atmaya, kes sesini.

    Osman Gökçek: Bağırmayacaksınız, dinlemeyi öğreneceksiniz. Gezi Parkı eylemlerinde billboardları parçalayanlar, kaldırımları sökenler bu ülkeye en büyük terörizmi getirmiş kişilerdir. Gezi Parkı eylemi bir terör eylemidir. Gezi Parkı'ndaki talepleriniz neydi? Birinci talebiniz havalimanın yapılmamasıydı. Şu anda İstanbul Havalimanı Avrupa'da 1'inci, dünyada 7'nci havalimanı durumuna gelmiştir. Türkiye demokratik bir ülkedir. Recep Tayyip Erdoğan milletin oyu ile gelmiştir. Milletin oyu ile oraya gelmiş olan kişilere darbe yapmaya kalktınız.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow