hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MASAK'ın "Polatlar" raporu CNN TÜRK'te! "Kara para akladılar mı?" sorusu netleşti

    KAYNAKCNN TÜRK

    Dilan-Engin Polat çiftinin kara para soruşturmasında merakla beklenen MASAK raporu dosyaya girdi. Raporda pek çok detay var. Onlardan biri de "sabun" detayı. CNN TÜRK, tam 909 sayfalık o MASAK raporuna ulaştı. Peki, sayfalarca süren rapordaki ayrıntılar neler? CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SORUŞTURMANIN 909 SAYFALIK RAPORU 8 AYDA TAMAMLANDI

    Kara para, yasa dışı bahis, örgüt iddiaları ve daha fazlası... İşte bu iddialara yanıt olacak Polatların beklenen MASAK raporu çıktı. MASAK, tam 909 sayfa boyunca Polat ailesinin faaliyetlerini ortaya çıkardı. CNN TÜRK yaklaşık bin sayfalık o rapora ulaştı. MASAK raporunda Polat ailesine kara para izine rastlamadı. "Gelirler ticari faaliyetlerde elde edilmiştir" dedi. Dilan Polat için ise MASAK, raporunda "Suça konu eylemleri gerçekleştirmemiştir" dedi. CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz, "Örgütün olmadığı, karaparanın olmadığı, yani vergi suçu dışında Polat ailesine yönelik hiçbir suçun atfedilmediği bir rapor" diye konuştu.

    MASAKın Polatlar raporu CNN TÜRKte Kara para akladılar mı sorusu netleşti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MASAK'IN POLAT RAPORUNDA "SABUN" DETAYI

    MASAK raporunun en dikkat çekici kısmı ise sipariş edilen binlerce sabun. CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz, "Mersin'de bir vatandaş, binlerce sabun sipariş ediyor ama yapılan araştırmalarda bu vatandaşın herhangi bir ticari faaliyetinin olduğuna yönelik tespit de yok. Yine Susurluk Devlet Hastanesi'nin kantinine yine binlerce Dilan Polat'ın sabunlarından sipariş ediliyor. Yani ticari faaliyeti olmayan pek çok kişi tarafından Dilan Polat'a ait ürünlerden binlerce adet siparişler verildiği de MASAK raporunda" dedi.

    MASAKın Polatlar raporu CNN TÜRKte Kara para akladılar mı sorusu netleşti

    MASAK: "TESPİTİ YAPILAN TEK SUÇ VERGİ SUÇUDUR"

    MASAK sonuç raporunda, "Tespiti yapılan tek suç vergi suçudur" diyor. Merve Tokaz, "Suç olarak atfedilen tek şey yasal defterlere işlenmeyen bedeller. Kişilerden paralar alınıyor ama kaydettirilmesi gereken defterlere kaydettirilmiyor" diye konuştu.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow