"Masadan kalkmayacağız"

BDP'li Sabahat Tuncel yeni anayasa çalışmaları için "masadan kalkmayacağız" dedi ve Kürt sorunun çözümü için acilen müzakere sürecinin başlatılmasını istedi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Tuncel, sokakları gerginleştiren nedenin Başbakan Erdoğanın açıklamaları ve hükümetin Kürt politikası olduğunu savundu.
Tuncel, " 30 yıldır bir savaş var. Bu savaşın sona ermesini istediğimiz için. Anayasa masasındayız. Parlamentodayız." dedi.
Tuncel'e "kucaklaşma görüntülerini yeniden verir misiniz" sorusu yöneltildi. "bizim görmek istediğimiz bu ülkede Türkiye halklarının eşit yurttaşlık temelinde kucaklaşmasıdır" yanıtını verdi.
Sorunun çözümü için daha somut adımlar atılmasını istediklerini belirtti.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
19 yıl önce ailesiyle gittiği piknikte kaybolmuştu... Yapay zeka ile canlandırılan fotoğrafıyla arıyorlar
Şehide veda! Gözyaşlarıyla toprağa verildi
Sanal Medyada Fenomen Oldu, Şimdi Satışta: 'Ormandaki Yalnız Ev' Yeni Hikayesini Bekliyor!
HABER... Kanlı Hesaplaşma: Sanal Medyada Başladı, Sokakta Son Buldu
Adalet Bakanlığı sözleşmeli mühendis alımı ne zaman, şartları neler?