Bayram tatilinde nereye gidilir: Marmaris'te turist yağmuru var
Marmaris, bayram tatilinde nereye gidilir sorusuna verilecek en güzel yer. Marmaris Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra turizmciler tarafından büyük bir ilgi görüyor. Birçok insan bayram tatilini cennet beldede geçirmek istiyor. Turizm şirketleri ise insanları uyarıyor: Son güne bırakmayın. Tatil beldesinin en güzel üç yeri neresidir?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Marmaris'teydi. Darbe girişimi sürecinden sonra insanlar Marmaris'i merak etti ve Türkiye'nin en nadide tatil yerine gelmeye başladı. Turizm şirketleri ise "rezervasyon" kelimesi üzerinde durdu ve ekledi: Rezervasyon almayı unutmayın.
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, tatil beldesinde rezervasyon patlaması yaşandığını dile getirdi. Özbozdağ, bu patlamayı "darbe girişimi ve Cumhurbaşkanı'nın tatil beldesinde olmasına bağladı. Ancak Özbozdağ uyarıyor, tatil beldenin yatak kapitesi maksimum yetmiş bin kişilik. Doğa ve denizin birleştiği en güzel yerlerden biri olan ve siyasi dönümün yaşandığı bu yerde Özbozdağ, erkenden rezervasyon alma uyarısında bulundu. Rezervasyon alınmadığı takdirde, otel yerine insanların parklarda yatma durumu olabileceğini dile getirdi.
Şu an ki rezervasyon doluluğun yüzde yetmişlerde olduğunu söyleyen Özbozdağ, Kurban Bayramı'ndan yüzde yüzlük bir doluluk beklediğini dile getirdi.
Tatil beldesinin en güzel yerleri nerelerdir?
Tatil beldesine gitmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin en çok merak ettiği sorulardan bir tanesi. Cumhurbaşkanı'ndan sonra bu tatil beldesini insanlar merak ederken, tatil cenetinin en güzel yerlerini sizler için derledik.
Kale (Tatil beldesinin tarihi mekanı)
Osmanlı zamanında yapılan bu kaleye ziyaret oldukça fazla, farklı bir yapımı olan bu kale, turistlerin dikkatini oldukça çekiyor. Evliya Çelebi, Seyahatname'de bu kaleye özel bir yer ayırıyor. Kalenin yapılış amacının Osmanlı ordusunun güney kısmındaki üst bölgesi olarak görüldüğü ve akınların bu kale üzerinden yapıldığını söylüyor.
Tatil beldesinin doğa ile denizin birleştiği yerde bu kale, tarihi güzelliği ile turistlerin vazgeçilmez yerlerden oluyor.
Müze (antik mekan)
1991 yılında ziyarete açılan müzenin diğer müzelerden farkı, açık alanının olmaması. İkisi arkeoloji salonu olan bu bölümlerden, arkeoloji salonu ve bahçede Hellenistik, Roma ve Bizans çağlarına ait amforalar ile Knidos, Burgaz, Hisarönü kazılarında açığa çıkarılan pişmiş topraktan yapılmış kandiller, şişeler, figürinler, çeşitli kaplar, cam eserler, ok uçları, sikkeler ve süs eşyaları sergilenmektedir.
Taşlıca Köyü (Türkiye'nin Afrika'sı)
Afrika denmesinin sebebi, o köyde yetiştirilen devleşmiş harup ve incir ağaçlarının olması. Güney Afrika'nın coğrafi şekillerine benzemesi de bir o kadar dikkat çekici.
Taşlıca Köyü'nün tarihi çok eskiye dayanıyor. Çok geniş bir alana yayılmış durumdadır. Köyde tarihi kalıntılar bulunmaktadır. Apollon Tapınağı ve Hellenistik bir temenos ve kule kalıntılarını görünce incelenebilecek çok yapıt olması karşısında hayret edeceksiniz.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Tapu işlemlerinde yeni dönem: 1 Ocak'ta zorunlu olacak
Suriye ve PKK konusunda hangi mesajları verdi? Erdoğan'ın konuşmasının kodları
Yaya geçidinde yumruklar havada uçuştu: Trafik kilitlendi
-
Meteoroloji'den SON DAKİKA Uyarısı! Kar İstanbul’un Kapısında: Meteorolojiden Kar ve Fırtına Uyarısı
Papa'dan önce defineciler geldi: İznik'te kaçak kazı yaparken yakalandılar