Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi önünde arbede
Gezi Parkı eylemleri sırasında Eğitim-Sen'in gerçekleştirdiği greve katıldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açıldığı öne sürülen 11 araştırma görevlisine destek vermek için yapılan Nişantaşı'ndaki Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi önünde toplanan grup açıklama yaptı. Açıklama sırasında arbede yaşandı.
Basın açıklamasının ardından içeriye girmek isteyen bazı öğrenciler başka fakülteden geldikleri gerekçesiyle okula alınmadı. Bunun üzerine çıkan tartışma arbedeye dönüştü.
Grup içerisinde bazı kişiler ellerinde bulunan soda şişelerini güvenlik görevlilerine fırlattı.
Yaşanan arbede bazı sendika üyelerinin araya girmesiyle sona erdi.
Olaylar nedeniyle bir süre okula kimse alınmadı.
MÜ İletişim Fakültesi Dekanlığı'ndan açıklama
Öte yandan Marmara Üniversitesi (MÜ) İletişim Fakültesi Dekanlığı'ndan yapılan açıklamada, fakültede bazı öğretim elemanları hakkında açılan soruşturmaların, sendika tercihi veya üyeliği ya da sendikal faaliyetlerle hiçbir ilgisi olmadığı belirtilerek, "Fakültemizdeki Eğitim-Sen'in bazı üyeleri hakkında bugüne kadar açılmış soruşturmaların nedeni, usulsüzlük yapma, kamu malından maddi çıkar sağlama, görevi kötüye kullanma ve göreve gelmeme gibi nedenlerdir" denildi.
Açıklamada, fakülte kadrosunda bulunan bazı araştırma görevlilerinin isimleri zikredilerek dekanlık ve yöneticileri hakkında yalan, yanlış ve mesnetsiz bilgilerin kamuoyuna aktarılmış olması nedeniyle, söz konusu iddialar hakkında açıklama yapma zorunluluğu doğduğu belirtildi.
Fakülte ve yöneticileriyle ilgili kamuoyunda olumsuz bir imaj oluşturularak kamuoyunun yanıltmaya çalışıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Söz konusu dezenformasyonda; fakültemizde akademik özgürlüğün bulunmadığı, öğretim üye ve elemanlarının fikirlerini özgürce dile getiremedikleri, akademik ilerleme ve gelişmenin önünün kesildiği, öğretim üyelerinin akademik ve mesleki gelişmeleri için uygun koşulların bulunmadığı, fakültede baskı, sindirme ve mobbingin hakim olduğu iddia edilmekte, böylece
Dekanlık ve yöneticilerle ile ilgili olumsuz imaja yol açabilecek ifadelere yer verilmektedir.
Halbuki bahse konu olayda, adı geçen araştırma görevlileri, mevzuat tarafından öngörülmüş olan görev ve sorumluluklarını yerine getirmemişler, çalıştıkları kurumun işleyişini aksatmışlar, temel haklardan biri olan eğitim öğretim hakkını tehlikeye atmışlardır. Fakültedeki işleyişten ve eğitim öğretim faaliyetlerinin sorunsuz gerçekleştirilmesinden birinci derecede yetkili ve sorumlu olan Dekanlık, bunun üzerine görevlerini yapmayan araştırma görevlilerine mazeretleri olup olmadığını sormuş, araştırma görevlileri ise bağlı
oldukları 'Eğitim-Sen'in aldığı bir karar gereği greve katıldıklarını' ifade etmişlerdir."
"Gezi protestolarına katılmalarıyla hiçbir ilgisi yoktur"
Açıklamada, fakültenin sözü edilen iddiaların tümünden uzak olduğu savunularak, "Fakültemizde bazı öğretim elemanları hakkında açılan soruşturmaların, sendika tercihi veya üyeliği ya da sendikal faaliyetlerle hiçbir ilgisi yoktur. Fakültemizdeki Eğitim-Sen'in bazı üyeleri hakkında bugüne kadar açılmış soruşturmaların nedeni, usulsüzlük yapma, kamu malından maddi çıkar sağlama, görevi kötüye kullanma ve göreve gelmeme gibi nedenlerdir. Dezenformasyona konu edilen olayın ise araştırma görevlilerinin Gezi
protestolarına katılmalarıyla hiçbir ilgisi yoktur. Olay, verilen sınav gözetmenliği görevini yerine getirmemek, bilgilendirmeksizin görev yerini terk etmek, eğitim öğretim hakkının kullanılmasını ve sınav güvenliğini tehlikeye atmakla ilgilidir" ifadelerine yer verildi.
Söz konusu işlemin, ilgili yönetmelikler çerçevesinde yürütülen idari bir soruşturma olduğu vurgulanan açıklamada, iddiaların gerçekle bir ilgisinin olmadığının mahkeme kararıyla kayıt altına alındığı bildirildi.
Açıklamada, öğrencilerin can güvenliğinin korunması ve eğitim faaliyetlerinin aksamaması amacıyla gerekli görülen güvenlik önlemlerinin alınmasının fakülte yönetiminin öncelikli bir görevi olduğu belirtilerek, "Bunun
neticesinde belirli birtakım provokasyonların sonucu, Nişantaşı kampüsünde sergilenen şiddet odaklı öğrenci eylemleri, daha önceki yıllara oranla büyük ölçüde azalmıştır" denildi.
Eğitim-Sen fakülte önünde açıklama yaptı
Bu arada, Eğitim-Sen İstanbul 6 No'lu Üniversiteler Şubesi üyeleri, sendikanın 4-5 Haziran 2013'te yurt çapında düzenlediği iş bırakma eylemine katılan Eğitim-Sen üyesi araştırma görevlileri hakkında MÜ İletişim Fakültesi Dekanının talebiyle rektörlük tarafından disiplin soruşturması başlatıldığı iddiasıyla üniversitenin Nişantaşı'ndaki fakültesi önünde basın açıklaması yaptı.
Açıklamanın ardından fakülteye girmek isteyenler ile güvenlik görevlileri arasında kısa süreli arbede yaşandı.
Grubun dağılmasının ardından, öğrenciler okula alındı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Batman'da terör propagandasına tokat gibi cevap: Burası Türkiye!
İzmir için KRİTİK uyarı: Su seviyesi yüzde 10'ların altına inebilir!
EN SON HABER | Kayıp iş insanının cansız bedeni ormanda bulundu: Ortağı tutuklandı!
Henüz 17 yaşında 70 suçtan kaydı var: Defne Hakim 'Ah' ederek paylaştı!
SON DAKİKA | Abdulkadir Selvi yazdı: Yeni bir 'kara harekatı' yolda mı?