Manisa Valisinin Soma'daki tazminatlarla ilgili soruya tepki çeken yanıtı

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, önceki yıl 301 işçinin öldüğü Soma'daki Eynez ve Atabacası ocaklarında SMS'le işten çıkarılan madencilerin tazminatlarıyla ilgili soruya Twitter hesabından yanıt verdi. Vali Bektaş, "Bize yeni iş, istihdam, santral ne gerek? Biz bir yerden tazminat bulup yiyip yatalım" ifadelerini kullandı.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Twitter hesabı üzerinden kendisine Soma'da SMS'le işten çıkarılan işçilerin tazminatını soran gazeteci Ece Sevim Öztürk'ün sorusunu yanıtladı. Ancak Vali Bektaş'ın kullandığı ifadeler tepki çekti.
Sol Haber sitesinin haberine göre, Vali Bektaş, Öztürk'ün, “Madencilerin kalan tazminatları ne oldu?” sorusuna, “Bize yeni iş, istihdam, santral ne gerek? Biz bir yerden tazminat bulup yiyip yatalım” diye yanıt verdi.
Soma'da 2 bin 831 işçi işten çıkarıldı
Ne olmuştu?
Manisa'nın Soma ilçesinde, 301 madencinin hayatını kaybettiği Eynez ocağı ile Atabacası ocağından 2 bin 800 işçi, 1 Aralık 2014’te SMS mesajı gönderilerek işten çıkarılmıştı. İşçilerin 10 bin TL ile 50 TL arasında değişen tazminatları uzun süre yatırılmamış, Vali Bektaş Haziran ayı başında tazminatların TMSF aracılığıyla taksit taksit yatırılacağını duyurmuştu.
Bakın işte burada haklısınız. Bize yeni iş, istihdam, santral ne gerek? Biz bir yerden tazminat bulup yiyip yatalım+ https://t.co/9XfuewNtyR
— Erdoğan BEKTAŞ (@ValiBektas) 16 Temmuz 2015
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Rana'nın otopsi raporu çıktı: Boyun ve omuzunda köpek ısırığı var
15 milyon lira haraç için iş yerleri 13 kez kurşunlandı!
2 ay önce evlendiği hemşire eşini satırla öldürdü
Her gün toplanıp iftara kadar izliyorlar! "Çok keyifli pür dikkat takip ediyoruz"
Görüntüler Avcılar'dan! Alev topuna döndü: 7 araca çarptı