Mahkemeden kaçan sanık polis hakkında yakalama kararı
Diyarbakır'da 2006 yılında çıkan olaylarda 2 çocuğun başlarına gaz fişeği isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin 3 polisin yargılandığı davada mahkeme, sanık özel harekat polislerden N.Ö.'nün, savunmadan kaçtığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkardı.
Diyarbakır'da, 28 Mart 2006 tarihinde çıkan olaylarda başına gaz fişeği isabet etmesi sonucu 8 yaşındaki Enes Ata ve 14 yaşındaki Mahsun Mızrak'ın ölümüyle ilgili 3 polis memurunun yargılanmasına devam edildi. 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Olası kast sonucu ölüme neden olmak" suçundan ömür boyu hapis hapis cezası istemiyle tutuksuz olarak yargılanan sanık polis memurları N.Ö. ve B.Ö. duruşmaya katılmazken, polis memuru H.A. Ankara'dan SEGBİS sistemi ile katıldı. Duruşmada hayatını kaybeden Mahsun Mızrak ve Enes Ata'nın aileleri de hazır bulundu.
Diyarbakır'da o emniyet müdürü görevden alındı
Sanık polis: "Gaz fişeği doğrudan insanların üstüne atılmaz"
Duruşmada Enes Ata'ın ölümüne ilişkin savunması SEGBİS sistemi ile alınan sanık H.A., olayların olduğu dönemde Diyarbakır'da Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görev yaptığını belirterek, şunları söyledi:
"Çıkan olaylar sırasında ben de görev yaptım. Göstericileri dağıtmak için kurallar çerçevesinde gaz kullandım. Gaz fişeğini hedef gözeterek kullanmış değilim. Olay günü her tarafta ayaklanmalar vardı. Ben Çevik Kuvvet sitesi içinde görevliydim. Kalabalığın bize mesafesi çok uzaktı. Grup bize yaklaşınca müdahale edip gaz fişeği kullandım. Enes Ata'nın öldüğü sokak bize çok uzaktı. Aramızda sokak ve binalar vardı. Bulunduğum yerden gaz fişeği atsam bile oraya varması mümkün değildi. Olayın nasıl olduğunu bilmiyorum. Gaz kullanmanın kuralları vardır. Topluluğun sağına, soluna, arkasına yani boş olan neresi varsa oraya atılır. Gaz fişeği doğrudan insanların üstüne atılmaz. Mühimmatlar bize zimmetleniyordu. O nedenle emniyet benim ve diğer iki sanığın adını vermiş olabilir."
Zaman yazarından Cumhuriyet gazetesine destek
"Savunmadan kaçıyor" gerekçesiyle yakalama kararı
Duruşmada söz alan mağdur avukatı Barış Yavuz, Mahsun Mızrak'ın kafatasından çıkarılan ve delil niteliğinde olan parçanın yok edildiğini iddia ederek, "Ortada suç şüphesi ve delil karartma durumu vardır. Bu nedenle sanıkların tutuklanması gerekir" dedi.
Duruşmada daha sonra ara kararlarını açıklayan mahkeme, sanık polislerden N.Ö.'nün savunmadan kaçtığının anlaşıldığını belirterek, hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Mahkeme eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.
"Çakra"cı yoga hocasına 13 yıla kadar hapis
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA! Kara Duman Gökyüzünü Kapladı: Üsküdar'da işçilerin kaldığı konteynerlerde yangın
Son Dakika! Haberi Alan Babası Kalp Krizi Geçirmişti: Bolu'daki Yangında Ölen Dilara Defnedildi
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI NEDENİ: Bolu Grand Kartal Otel yangını neden çıktı?
BOLU'DA YANAN OTEL HANGİSİ? Grand Kartal Otel kimin, ne zaman yapıldı? Mazhar Murtezaoğlu ile ilgili bilgiler...
Cam silmeye çıktığı 13’üncü kattaki pencereden düşüp, öldü