hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mahkemeden emsal niteliğinde önemli karar! TİAK verilerini izinsiz kullanana hapis ve para cezası!

    Mahkemeden emsal niteliğinde önemli karar TİAK verilerini izinsiz kullanana hapis ve para cezası
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Televizyon İzleme Araştırmaları Anonim Şirketi (TİAK) emsal niteliğinde kararı duyurdu. Buna göre reyting sonuçlarının usulsüz bir şekilde kullanan ve üçüncü kişilerle paylaşan www.medyaradar.com adlı internet sitesinin sahibi Denizhan Erkoç'a 6 aylık hapis cezası verildi. 1. Fikri ve Sinai Haklar Ceza Mahkemesi, sanığın iyi halini göz önünde bulundurarak cezayı 5 aya indirerek 3.000 lira para cezasına çevirdi. Bu emsal niteliğindeki kararla birlikte TİAK verilerinin paylaşımının suç olduğu hukuki zeminde de teyit edilerek kayıt altına alınmış oldu.

    TİAK verilerini izinsiz olarak kullanan internet sitesine mahkeme dur dedi. Yerel mahkemenin hapis ve para cezası kararı İstinaf Mahkemesi tarafından da usul ve yasaya uygun olduğu şeklinde karara bağlandı.

    Televizyon İzleme Araştırmaları Anonim Şirketi (TİAK) verilerinin www.medyaradar.com internet sitesinde izinsiz olarak yayınlanması nedeniyle başlatılan hukuki süreç tamamlandı.

    İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesi'nde görülen dava 28 Mart 2024 tarihinde sonuçlandı. Yerel Mahkeme, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun ek madde 8 hükmü uyarınca www.medyaradar.com'un sahibi Denizhan Erkoç'a 6 ay hapis cezası verdi. Sanığın iyi hali dikkate alınarak ceza 5 aya indirildi ve 3.000 TL para cezasına çevrildi.

    Sanık Denizhan Erkoç, bu karara karşı 1 Nisan 2024 tarihinde istinaf başvurusunda bulundu ancak İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 32. Ceza Dairesi, Yerel Mahkeme kararının usul ve yasaya uygun olduğunu belirterek 4 Haziran 2024 tarihinde istinaf başvurusunu esastan reddetti.

    1. Fikri ve Sinai Haklar Ceza Mahkemesi'nin kararı TİAK'ın internet sitesi olan www.tiak.com.tr üzerinden de paylaşıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow