hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA | Lübnan'da peş peşe patlamalar! İsrail Hizbullah'ın karargahını vurdu: Nasrallah hayatta mı?

    SON DAKİKA | Lübnanda peş peşe patlamalar İsrail Hizbullahın karargahını vurdu: Nasrallah hayatta mı
    expand

    Son dakika haberine göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulundaki konuşmasının hemen ardından Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta art arda patlamalar yaşandı. Alınan bilgiye göre, İsrail Hizbullah'ın karargahını vurdu. Saldırının ardından Hasan Nasrallah'ın akıbetinin ne olduğu araştırılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in saldırıları arttırdığı Lübnan'dan yeniden patlama sesleri geldi. Başkent Beyrut'un güney bölgesinde yaklaşık 10 patlama sesinin ardından dumanlar yükseldi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun BMGK'da yaptığı tartışmalı seslenişin ardından gerçekleşen saldırılar zamanlamasıyla manidar bulundu. İsrail2in saldırıda Hizbullah karargahını da hedef aldığı öğrenilirken, Nasrallah'ın hayatını kaybettiğine yönelik iddialar da gündeme geldi. İşte anbean detaylar...

    HİZBULLAH'TAN İSRAİL'İN KUZEYİNE SALDIRI

    Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, İsrail'in kuzeyindeki Safad kentine roket saldırısı düzenlendiğini bildirdi.

    İsrail ordusunun Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırının ardından Hizbullah'tan yanıt geldi. Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, İsrail'in kuzeyindeki Safad kentine roket saldırısı düzenlendiğini bildirdi. Açıklamada, saldırının “Lübnan'ı ve halkını savunmak ve İsrail'in şehirlere, köylere ve sivillere yönelik barbarca saldırılarına karşılık vermek için gerçekleştirildiği” vurgulandı. Ayrı bir açıklamada ayrıca İsrail'in kuzeyindeki Karmiel kenti ve Sa'ar kibbutzunun da roketlerle vurulduğu kaydedildi.

    Öte yandan İsrail polisi, "Herhangi bir yaralanma bildirilmedi, ancak önemli maddi hasar meydana geldi. Polis memurları ve bomba imha birimleri şu anda etki alanlarını izole etmek için çalışıyor” açıklamasını yaptı.

    LÜBNAN BAŞBAKANI MİKATİ ABD ZİYARETİNİ YARIDA KESTİ

    Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in başkenti Beyrut'a düzenlediği bir dizi hava saldırısının ardından ABD'deki ziyaretini yarıda keserek ülkeye dönüş kararı aldı.

    Mikati'nin basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Başbakan Mikati'nin, İsrail'in Beyrut'a düzenlediği saldırılardan sonra Lübnan'a dönme kararı aldığı belirtildi.

    İRAN'DAN KINAMA

    İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, yaptığı yazılı açıklamayla İsrail'in Beyrut'a düzenlediği ağır saldırılarını şiddetle kınadıklarını bildirdi.

    İsrail'in saldırılarını ABD'nin desteğiyle gerçekleştirdiğini ifade eden Kenani, "Amerikan bombalarıyla işlenen savaş suçu" olarak nitelendirdiği saldırının uluslararası hukukun ve düzenlemelerinin ağır ihlali olduğunu belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    BM'DE ALARM!

    Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, İsrail'in Beyrut'a yönelik son saldırılarıyla bölgede artan tansiyondan dolayı derin endişe duyduklarını belirterek, "Beyrut'taki son gelişmeleri alarma geçmiş halde takip ediyoruz." dedi.

    PENTAGON: SALDIRIDAN HABERİMİZ YOKTU

    ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İsrail'in bugün Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarından haberlerinin olmadığını öne sürdü. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada da Başkan Joe Biden'ın ulusal güvenlik ekibi tarafından Beyrut'taki saldırılar hakkında bilgilendirildiği duyuruldu.

    HAMAS: "NETANYAHU YALAN SÖYLÜYOR"

    Hamas'tan yapılan açıklamada, Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki konuşma kınanarak, "Savaş suçlusu Netanyahu, küresel kamuoyunu küçümsemeye devam ediyor ve Gazze Şeridi'ndeki savunmasız sivillere karşı yürüttüğü imha kampanyasını haklı çıkarmak için dayandığı yalanları ve uluslararası basında çıkan haberlere ve araştırmalara, hatta İsrail iç soruşturmalarına göre 7 Ekim'de yaşananlarla ilgili asılsız olduğu kanıtlanan iddiaları tekrarlıyor." denildi.

    Konuşmasında "bölge halklarına yönelik saldırıyı genişletmeye devam etme konusundaki ısrarını vurgulayan" Netanyahu'nun, uluslararası barış ve güvenliğe yönelik açık bir tehdit oluşturduğu vurgulandı.

    Netanyahu'nun yardımların Gazze'ye girmesine izin verdiği yönündeki iddialarının "açık yalan politikasının devamı" olarak nitelendirildiği açıklamada, "İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki sivillere karşı işlediği aç bırakma suçunun uluslararası raporlarla kanıtlandığı ve belgelendiği" kaydedildi.

    Açıklamada, Netanyahu'nun kürsüye çıkmasının hemen ardından dünyanın birçok ülkesinden delegasyonun BM toplantı salonundan çekilmesinden övgüyle söz edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    NETANYAHU İSRAİL'E ERKEN DÖNÜYOR

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitap etmek için gittiği New York'ta Beyrut saldırısını onayladığı ve son gelişmelerin ardından ziyaretini kısa kesip ülkesine döneceği bildirildi.

    2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

    Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine düzenlediği hava saldırılarının can kaybına ilişkin bilgi verildi.

    İsrail'in savaş uçaklarının Dahiye bölgesini peş peşe bombalamasında ilk belirlemelere göre 2 kişinin öldüğü, 76 kişinin yaralandığı aktarılan açıklamada, yaralılardan 15'inin hastanelere kaldırıldığı, diğerlerinin ise yaralarının hafif olduğu ifade edildi.

    BEYRUT'TA YARALILAR İÇİN ACİL KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

    Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta yaralılar için acil kan bağışı çağrısı yapıldı. Ülkenin resmi ajansı NNA'da yer alan haberde, İsrail ordusu tarafından saldırılar düzenlenen Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinde 6 binanın yerle bir olduğu belirtildi. Saldırıda ölen ve yaralananların ambulanslarla hastanelere nakledildiği aktarılan haberde, başkent Beyrut'taki hastanelerden vatandaşlara acil kan bağışı çağrılarının yapıldığı ifade edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    NASRALLAH HAYATTA MI?

    İran'ın Tasnim Haber Ajansının Hizbullah'ın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın güvenli bir yerde olduğu ve sağlık durumunun da iyi olduğu aktarıldı.

    ABD'NİN SALDIRIDAN HABERİ VAR MIYDI?

    Öte yandan, Hizbullah'a yakın el-Menar televizyonu saldırıda dört binanın yıkıldığını paylaştı.

    İsrail merkezli Kanal13 televizyonun üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı habere göre, Tel Aviv, Beyrut'un Dahiye bölgesine saldıracağını önceden Washington'a bildirdi.

    "SIĞINAK DELİCİ BOMBALAR KULLANILDI"

    İsrail ordu radyosunun haberinde, savaş uçaklarının Beyrut'ta hedef aldığı noktada "Nasrallah'ın bulunup bulunmadığını ordunun araştırdığını" ve bu saldırıda "sığınak delici" bombalar kullanıldığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    "NETANYAHU BASIN TOPLANTISINI HIZLA TERK ETTİ"

    İsrail'den Yediot Ahranot gazetesi, Beyrut saldırısının gerçekleştiği anlarda Netanyahu'nun BM'de basın toplantısı düzenlediğini ve askeri danışmanının yanına gelmesinin ardından basın toplantısını hızla terk ettiğini yazdı.

    İSRAİL: HİZBULLAH KARARGAHINI HEDEF ALDIK

    İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, savaş uçaklarının Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinde Hizbullah ana karargahını hedef aldıklarını açıkladı.

    Hizbullah'ın karargahını sivil yapıların altına gizlediğini savunan Hagari, hedef aldıkları isme ilişkin bilgi paylaşmadı.

    İsrail basını ise İsrail ordusunun Beyrut'taki bombardımanında Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı hedef aldığını öne sürdü.

    BİRÇOK BİNA BOMBALANDI

    İsrail savaş uçaklarının Dahiye bölgesini bombardıman çemberine aldığı aktarılan açıklamada, Dahiye bölgesindeki Burc el-Baracine ve havalimanı yolundan Hureky Mahallesi'ne kadar birçok binanın bombalandığı ifade edildi.

    Dahiye bölgesine çok sayıdaki ambulans ve sivil savunma ekibi sevk edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    İSRAİL'DEN BEYRUT'A SALDIRI!
    BEYRUT'TAN DUMANLAR YÜKSELDİ

    Lübnan'ın resmi ajansı NNA'da yer alan haberde, Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesindeki Hureyk Mahallesi'nin bir dizi hava saldırısıyla hedef alındığı belirtildi.

    Patlamalar, Netanyahu'nun BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmadan sonra gerçekleşti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow