hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA | İsrail Beyrut'u bombalıyor! CNN TÜRK bombalanan noktada

    SON DAKİKA | İsrail Beyrutu bombalıyor CNN TÜRK bombalanan noktada
    expand

    Son dakika haberine göre, İsrail'in Lübnan'a saldırıları aralıksız devam ediyor. CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, Beyrut'tan yaptığı canlı yayında, saldırı anlarını anbean aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Orta Doğu'yu kan gölüne çeviren İsrail'in Lübnan'a saldırıları devam ediyor. Bölgede bulunan CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ve kameraman Doğukan Yıldırım Beyrut'tan yaptığı yayında, saldırı anlarını anbean aktardı. Beyrut'taki son duruma ilişkin bilgi veren Fulya Öztürk, "Son günlerin en yoğun bombardımanı yaşanıyor. Dün de patlamalar yaşandı ancak bugün çok fazla. İsrail'in yaptığı uyarı dışında 6,7 patlama duyduk. Çok ciddi patlamalardı. Birçok noktadan dumanlar yükseliyor. Canlı yayındaki patlamanın olduğu yerde yangın devam ediyor." dedi.

    BEYRUT'TAN SONRA GAZZE'NİN KUZEYİNE SALDIRI

    İsrail ordu sözcüsü Avichai Adraee, X platformundan yaptığı açıklamada, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye bölgesine yapılan saldırı hakkında bilgi verildi.

    Adraee, Cibaliye'deki UNRWA merkezinin "Hamas tarafından kullanılan komuta merkezi" olarak kullanıldığını ve merkezde "İsrail ve İsrail ordusuna karşı operasyonların planlandığını" iddia etti.

    Gazze'nin kuzey bölgelerine İsrail'in son 5 aydır "en şiddetli saldırıları" yaptığı belirtiliyor.

    Filistin Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'nin kuzeyinde çok sayıda meskun bölgeyi hedef aldığını ve enkaz altında kalanlara ulaşamadıklarını bildirdi.

    Saldırılarda Beyt Hanun'da 5 ve Cibaliye'de 7 Filistinlinin hayatını kaybettiğinin tespit edildiğini belirten Basal, Filistinli ailelerin evlerine yönelik saldırılarda da çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını ifade etti.

    İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 41 bin 825 Filistinli öldü, 96 bin 910 kişi yaralandı.

    Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

    İRAN'DAN SON DAKİKA ADIMI

    İran, 9 Ekim'e kadar her gün 17:00 UTC ile 01:30 UTC arasında askeri uçuşlar için tüm Batı hava sahasının kapatılmasına ilişkin yayımladığı NOTAM uyarısını yalanladı.

    HİZBULLAH: 25 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

    Hizbullah tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine saldırılarına ilişkin bilgi verildi.

    İsrail ordusunun en az 25 subay ve askerinin yapılan saldırılarda hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, 130 kişinin de yaralandığı bildirildi.

    Açıklamada, İsrail'in, kayıplarının bir kısmını itiraf ettiği belirtilerek, "Önümüzdeki günlerde halkından sakladığı şeyler ortaya çıkacak" ifadesi kullanıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    ORDU SÖZCÜSÜ PATLAMADAN KISA SÜRE ÖNCE HARİTA YAYIMLAYIP 'BÖLGEYİ TAHLİYE EDİN' ÇAĞRISI YAPTI

    Patlamalardan kısa süre önce İsrail Ordusu Sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal medya hesabından bazı bölgeleri içeren bir harita yayımlayarak haritada işaretli olan bölge sakinlerinden bulundukları yerleri acilen tahliye etmelerini istemişti.

    İsrail ordusu, saldırının gerçekleştiğine dair henüz açıklama yapmadı.

    BÖLGEDEN DUMAN VE ALEVLER YÜKSELDİ

    İsrail'in, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine yönelik hava saldırıları devam ediyor. Saldırı sonucu bölgeden duman ve alevler yükseldi.
     

    İSRAİL TAHLİYE EMRİ VERMİŞTİ

    İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), başkent Beyrut'un güneyindeki Dahiye'deki 3 binanın yakınında bulunan Lübnanlı sivillere hava saldırıları öncesinde binaları derhal boşaltmaları emri vermişti. IDF'nin Arapça sözcüsü Albay Avichay Adraee ise sosyal medya hesabından sivillere bölgelerden en az 500 metre uzaklaşmaları çağrısında bulunan haritalar da yayınlamıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    BOMBALANMA ANI CNN TÜRK KAMERASINDA
    CANLI YAYINDA BEYRUT BOMBALANDI

    CNN Türk kameraları canlı yayındayken Beyrut'ta çok büyük bir patlama daha meydana geldi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow