hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KYK'da asansör faciasına 4 hapis cezası

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Geçen yıl Aydın'daki bir KYK yurdunda asansöre binen üniversite öğrencisi Zeren Ertaş, asansörün düşmesiyle sıkışıp hayatını kaybetmişti. Zeren'in ölümüne neden olan asansör kazasına ilişkin davada 4 sanığa indirimli hapis cezası verildi, 1 sanık ise beraat etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    22 yaşındaki Zeren'i hayattan koparan asansör faciasıyla ilgili davada sanıkların cezaları belli oldu.

    Geçtiğimiz yıl 25 Ekim'de Aydın'ın Efeler ilçesindeki Güzelhisar KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda 16 öğrenci yukarı çıkmak için asansöre binmiş, asansör fazla yükü kaldıramayınca zemine çakılmıştı. O asansör faciasında asansör kabini ve duvar arasına sıkışan 22 yaşındaki Zeren Ertaş hayatını kaybetti. Soruşturmada asansör bakım firması yetkilisi, asansörü monte eden firmanın sahibi ile 2 mühendis tutuklandı. Dört sanık için 3 yıldan 22,5 yıla, tutuksuz bir sanık için de 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

    KYKda asansör faciasına 4 hapis cezası

    Davanın karar duruşması Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada asansör firmasının sahibi Mustafa Büyükyapıcı indirim yapılarak 5 yıl 6 ay 20 gün hapse mahkum edildi. Montaj yapan firmanın sahibi, 2 makine mühendisine de 2 yıl 11'er ay hapis cezası verildi. Hakkında kast ve taksirin bulunmaması nedeniyle tutuksuz sanığın ise beratına karar verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow