hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KYK yurt ücreti alınacak mı, burs ve kredi ödemeleri devam edecek mi?

    KYK yurt ücreti alınacak mı, burs ve kredi ödemeleri devam edecek mi
    expand

    Corona virüsü tedbirleri kapsamında üniversitelerin 3 hafta boyunca tatil ilan edilmesi gözleri KYK’dan gelecek haberlere çevirmişti. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olan KYK’larla ilgili açıklama Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan geldi. Peki, yurtlarda kalmayan öğrencilerden KYK ücreti alınacak mı ve burs ödemeleri devam edecek mi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üniversite öğrencilerine bir sevindirici haber de Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan geldi. Bakan Kasapoğlu, spor dünyasında alınan tedbirleri açıkladığı esnada KYK ödemeleri ile ilgili detayları da paylaştı. İşte Bakan’ın açıklamaları ve öğrencileri sevindiren o gelişmeler…

    “ÖĞRENCİ YURTTA KALMAZSA ÜCRET ALINMAYACAK”

    Yurtlarda dezenfekte işlemlerine ağırlık verileceğini belirten Bakan Kasapoğlu, “Üniversitelerin 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta süreyle tatil edilmesiyle birlikte; arzu eden öğrencilerimiz üniversitelerin kapalı olduğu süre boyunca, kendi istekleri ile yurtlardan ayrılabilecekler. Bu 3 haftalık tatil boyunca yurtta kalmayan öğrencilerden yurt ücreti alınmayacak. Bu kararı veren öğrencilerimiz, eğer 75 günlük yıllık izin süreleri bitmiş ise, ‘Özel İzinli’ sayılacaklar. Bakanlığımız, bu süre zarfında yurtlarımızın dezenfekte işlemlerine ağırlık verecek” açıklamasında bulundu.

    KYK BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ DEVAM EDECEK

    KYK ödemeleriyle ilgili belirsizliği de netleştiren Bakan “Kredi ve burs ödemeleri ise aynen devam edecek” ifadelerini kullandı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow