hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    e-Devlet sorgu sayfası: KYK yurt kayıtları son gün ne zaman? 2017 KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor?

    e-Devlet sorgu sayfası: KYK yurt kayıtları son gün ne zaman 2017 KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor
    expand

    2017 KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor, e-Devlet'te KYK yurt kayıtları olarak son gün ne zaman? Kredi ve Yurtlar Kurumu her iki konu üzerinden açıklamalarda bulundu, yurt ücretleri üzerine önemi bir açıklama yaptı. Kurumun resmi web sitesinde yapılan açıklama göre; KYK ilk kayıt ücret ödeme Ziraat Bankası’ndan veya da yurtkur’un resmi web sitesinden yapılması gerekiyor. İşlemler bittikten sonra üniversite öğrencileri ne zaman yurtlarda kalmaya başlayacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1 Eylül 2017 tarihinde yurt sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasından itibaren e-Devlet sitesinde kayıtlar alınmaya başladı. Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt kayıtlarında son günün ne zaman olacağını açıkladı. Kayıtlar 9 Eylül 2017 tarihinde sona eriyor. 9 Eylül’den sonra kayıtlar geçersiz olacak. 9 Eylül’e kadar ücretlerin ödenmesi gerekiyor, ücretler Ziraat Bankası ve Yurtkur’un “ödeme” sayfasından yapılabiliyor.

    Kurum uyarıyor

    Başvurular internet üzerinden yapılırken, ücretlerin muhakkak ödenmesi gerekiyor. Ücretler ödenmediği taktirde yurt hakkı geçersiz oluyor. Öte yandan son başvuru tarihi 9 Eylül 2017 23:59 olarak belirlenirken, o saate kadar e-Devlet üzerinden öğrenciler Yurt Kayıt İşlemleri üzerinden “taahhütname onayı”nı yapmaları gerekiyor.

    e-Devlet KYK yurt kayıt işlemleri için tıklayınız

    KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor?

    Gerek üniversite ek tercih sonuçları olsun gerek DGS sonuçları olsun tüm sonuçlar ve yerleştirmeler gerçekleştiğinde kurum başvuruları almaya başlayacak.  

    YÖK burs başvuruları: Başkan ücretleri açıkladı

    Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı YÖK burs başvuruları üzerine önemli bilgiler verdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow