hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KYK yurt başvuruları ne zaman 2023-2024? e-devlet GSB KYK yurt başvuru tarihleri

    KYK yurt başvuruları ne zaman 2023-2024 e-devlet GSB KYK yurt başvuru tarihleri
    expand

    Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü yurt başvuruları için gözler GSB'den gelecek açıklamalara çevrildi. Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından KYK yurt başvuru tarihleri adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, KYK yurt başvuruları ne zaman 2023-2024? İşte e-devlet GSB KYK yurt başvuruları ile ilgili detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Binlerce adayın katılımı ile gerçekleşen YKS’de sınav ve sınav sonucu aşamaları geride kaldı. Elde ettikleri sıralamaları öğrenen adaylar başvurularını gerçekleştirdiler. Tercihler ise 8 Ağustos tarihinde sona erdi ve 19 Ağustos'ta üniversite yerleştirme sonuçları erişime açıldı. Yerleştirme sonuçlarının da ilan edilmesinin hemen sonrasında bu kez adaylar kazandıkları illerde KYK yurtlarında kalmak istedikleri takdirde başvurularını gerçekleştirecekler.

    KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN 2023?

    GSB e-devlet yurt başvuru tarihleri ile ilgili henüz resmi bir açıklamada bulunmasa da geçtiğimiz yıl KYK yurt başvuruları 24 Ağustos tarihinde alınmıştı. Burs ve öğrenim kredisi başvuruları ise Kasım ayı içerisinde tamamlanmıştı. Bu yıl da KYK yurt başvurularının ağustos sonunda alınması bekleniyor. Üniversitelerin akademik takviminin yayınlanmasının ve YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler KYK’da olacak. KYK yurt başvuruları ile ilgili resmi açıklamayı internet adresi üzerinden paylaşacak. Geçtiğimiz yıllara benzer uygulama yapılması halinde ağustos sonunda KYK yurt başvurularının başlayacağı tahmin ediliyor.

    ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ 2023

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak.

    KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

    Başvurular e-devlet'te yer alan GSB hizmetleri arasında bulunan "Yurt başvurusu" sekmesinden gerçekleştirilecek. Gerekli bilgiler doldurulduktan sonra bilgilerin doğruluğu için inceleme işlemleri başlatılacak ve ardından KYK yurt  başvuru sonuçları ilan edilecek. Başvurular GSB tarafından başlatıldığında aşağıdaki link üzerinden başvurular alınmaya başlanacak.

    E-DEVLET YURT BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ...

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow