KYK 2014-2015 Yılı Yurt Başvuruları Başladı!
KYK Resmi sitesi üzerinden Yurt başvurularını başlattı.
KYK Resmi sitesi üzeinden başvuruları açtı. Yurt Başvurusu yapmak isteyen öğrenciler başvuru şartlarını kabul ettikten sonra başvuru yapabilirler. Peki KYK'nın başvuru şartları neler?
Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık bünyesinde faaliyetlerine devam eden KYK'ya ait yurtlarda barınmak isteyen öğrenciler internetten başvurabilecek.
NOT: 2014-2015 Burs Kredi Başvuruları henüz başlamadı. 2014 Burs Başvuruları başladığında KYK- YURTKUR başvuru ekranı aktif olacaktır.
2014-2015 öğretim yılında Lisans Yerleştirme Sınavı'na girerek yurt içi ve KKTC'de ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve 1.sınıf öğrencileri ile herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri için 11 Ağustos'a kadar KYK'nın "www.kyk.gov.tr" internet adresinden yayımlanacak, başvuru formundan yurt başvurusu yapabilecek.
Bu başvuru süreci kapsamındaki öğrenciler için başvuru alımı tekrarlanmayacak.
2014 / 2015 KYK Burs Başvuruları 29 Eylül'de Sona Eriyor! Yurda ilk defa çıkacak öğrenciler nasıl burs alabileceğini bilmiyor. Bursu alabilmek için ne yapmak gerekir. Kyk burs başvuru işlemleri ne zaman başlayacak ve ne zaman burs almaya başlayacağız detayları haberimizde bulabilirsiniz.KYK Burs başvuruları ne zaman başlayacak?
İŞTE KYK ŞARTLARI
T.C.
GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI
YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
2014–2015 ÖĞRETİM YILI
ÖSYM VEYA ARA SINIF ÖĞRENCİLERİNİN YURT BAŞVURUSU
ÖNEMLİ UYARI
Başvurunuzu yapmadan önce aşağıdaki açıklamaları mutlaka okuyunuz.
YURT BAŞVURULARI DEĞERLENDİRİLMEYECEK ÖĞRENCİLER
Örgün Eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmayan öğrenciler, Daha önce kurum veya diğer resmi kuruluşların yurtlarından “ Süresiz çıkarma cezası” alan öğrenciler, En az asgari ücret düzeyinde ücretle sürekli bir işte çalışan veya sürekli geliri olan öğrenciler (Tatil dönemlerinde geçici olarak en fazla 120 gün çalışan veya ücretli staj yapanlar hariç), Taksirli suçlar hariç, sabıka kaydı bulunan öğrenciler, Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olan öğrenciler, Ailesinin ikametgahı okulun bulunduğu büyükşehir belediye sınırları içerisinde bulunanlar (Ek tabloda öğrenci alımı yapılacağı belirtilen ilçeler hariç)
ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE
İlk defa Özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, İlk defa lisansüstü programlara katılacak öğrenciler, 2014-2015 öğretim döneminde eğitim almaya başlayacak yatay ve dikey geçiş öğrencileri, Kurum yurtlarında kalıp okulu uzatan artık yıl öğrencileri, daha sonra Genel Müdürlükçe belirlenecek süre içinde Kurum internet sayfasından başvuracaklardır.
BAŞVURUDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
Yurt başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde araştırılmaktadır. Beyanlarınızın doğru olmadığının tespit edilmesi halinde yurda yerleştirmeniz yapılmayacak olup, kayıt olmanız halinde ise yurtla ilişiğiniz kesilecektir.
Başvurunuzu yaparken her alanı dikkatlice inceleyin, konuyu tam olarak kavradıktan sonra ilgili alanı cevaplayınız.
Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyan yurda girmenizi engeller.
Kimliğiniz ile ilgili bilgileri, mutlaka nüfus cüzdanınıza bakarak cevaplayınız.
Bekar öğrenciler anne ve/veya babasına (evli öğrenciler ise kendilerine ve/veya eşlerine) ait aylık net gelirlerini tam ve doğru olarak yazınız.
Başvuruda bulunduktan sonra gerekmesi halinde, başvuru bitim tarihine kadar bilgilerinizde güncelleme yapabilirsiniz.
YURT
Yurt istekleri ancak, öğrencinin ailesinin ikamet ettiği yer, öğrenim göreceği yükseköğretim kurumunun bulunduğu şehrin belediye sınırları dışında ise (Şehir içi nakil araçlarından yardımsız faydalanamayan görme engelli, felçli, bir veya iki kolu veya bacağı olmayan, skolyoz hastaları olan öğrenciler hariç) yurt başvurusu dikkate alınacaktır.
Yurt ücreti; yurtlarda barınma ve diğer hizmetler karşılığında öğrenciden alınan paradır.
Depozito; öğrencilerin zamanında yatırılmayan yurt ücretini veya yurtta yapacakları zarara karşılık tutulan paradır.
Yurtların özelliklerine göre farklı yurt ücreti ve depozito alınmaktadır.
YURTLARDA KAYIT İÇİN İSTENİLEN BELGELER
1. Öncelik Belgesi
-Şehit veya gazi çocuğu, (Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak belge)
-%40 ve üzerinde engel durumu olanlar, (Tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak rapor)
Anne ve babası vefat edenler, (Bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi)
-Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında tamamlayanlar (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden alınacak belge)
-Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar, (Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge)
-12/05/2011 tarihli ve 27932 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Milli Sporcu Belgesi" almış sporcular,(T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı)
-2014-2015 öğretim yılında yükseköğrenim öğrencisi olarak Kurumumuza başvuran ve 13.05.2014 tarihinde Manisa Soma maden ocağında meydana gelen kaza nedeniyle babası vefat eden öğrenciler
İnternetin yeni fenomeni: Sebastian
2. 4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf,
3. Anne veya babası %40 ve üzerinde engelli olanlar (Engelli için Tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak rapor).
YURTLARLA İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN
T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü
Yurt İdare ve İşletme Dairesi Başkanlığı
Söğütözü Mah. 2176 Sokak NO:25 ÇANKAYA/ANKARA
Tel: 0(312) 551 60 00 Genel Müdürlük (pbx)
Faks: 0 (312) 551 65 60
Türk televizyon tarihinin unutulmaz 50 dizisi