Türkiye sınırları içinde güvenli bölge sinyali

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş sınırda güvenli bölge oluşturulması gerektiği görüşünü tekrarladı ama Türkiye sınırları içinde güvenli bölge çalışması içinde olduklarını söyledi, "İstediğimiz an güvenli bölgeyi oluşturabiliriz. Asker bu konuda çalışıyor" dedi.
"Türkiye her türlü tedbiri almak zorundadır. Bunu uluslararası kararlara bırakamaz." Açıklama Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan geldi.
Tampon bölgeyi Türkiye'nin tek başına yapamayacağını söyleyen Kurtulmuş, bu konuda güvenli bölge seçeneğinin öne çıktığını anlattı.
Türkiye'nin fiziki ve fiili güvenliğinin sağlanmasının zorunluluk olduğunu belirtti, "Kendi sınırlarımız içinde güvenli bölge oluşturabiliriz, asker ayrıntılı bir çalışma yapıyor" ifadesini kullandı.
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Güvenli bölgeden kastımız çok büyük bir mülteci kampı mıdır?" sorusuna "hayır, bunu bir askeri bölge olarak düşünün. Cumhurbaşkanlığı köşkü'nün bahçesi de askeri güvenli bölgedir. Oradaki hareketlerin, giriş-çıkışıların kontrol altına alındığı yerdir. Buranın büyük yerleşim yeri olmaması, çok sayıda insanın yaşadığı yerleri kapsamaması şeklinde düşünülüyor. Mevcut kamplarımızda bir sorunumuz yok" yanıtını verdi.
IŞİD, sınır kapısına doğru havan atışına başladı
Numan Kurtulmuş, Kobani'de fazla sivil kalmadığını dile getirdi, "Kobani'den yeni göçün gelmesi mümkün değil" dedi.
Daha önce bedelli askerlik ile ilgili çalışma yapan Kurtulmuş, sınırda yaşananların ardından gelinen noktada çalışmanın hayata geçmesinin zor olduğuna işaret etti, "Kobani olaylarından sonra şartlar değişmiş görünüyor" dedi.
Akdoğan: "Öcalan'ın şartları iyileştirilebilir"
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Ulusal Staj Programı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nden açıklama!
HABER... Sırrı Süreyya Önder'in sağlık durumu nasıl? Doktoru olumlu gelişmeyi paylaştı: Kızına tepki verdi
Sırrı Süreyya Önder: Kamyon şoförlüğü de yaptı çıraklık da! İşçi, yazar, sinemacı...
HABER... Nabzı 2 kez durdu: Ameliyatı 12 saat sürdü! Sırrın Süreyya Önder yoğun bakımda
Uzman isimler incelemelerde bulundu! Kabus geri mi dönüyor?