hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VİDEO | Kültür Yolu Festivali'nin 10. durağı Gaziantep!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kültür Yolu Festivali rüzgarı esmeye devam ediyor... Festivalin onuncu durağı olan Gaziantep'te etkinlikler hız kesmeden sürüyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CNN TÜRK ekibinden Mehmet Şimşek ve Kameraman Can Şahiner'in sorularını yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ŞEHİRDE SON DURUM NEDİR?

    Biz 13 Nisan'da Adana'da başladık ve 10 Kasım'a kadar sürecek 16 şehirlik bir seriden bahsediyoruz. Şu anda 10. durakta, Gaziantep'teyiz. Gastronominin ön planda olduğu bir etkinlik düzenliyoruz. 50'ye yakın noktada 500'den fazla etkinlik gerçekleştiriyoruz, 1000'den fazla sanatçının katılımıyla. Her kesimden vatandaşımıza uygun etkinlikler olacak. Kültür Yolu Festivalleri'nin üç önemli özelliği var: Birincisi, vatandaşlarımızın kültüre ve sanata kolay erişimini sağlamak. Bunu yaparken kültüre, sanata ve dolayısıyla sanatçıya destek olmak. Üçüncüsü ise, festivalin gerçekleştiği şehrin, ülkemiz ve dünya genelinde bilinirliğini arttırmak. Üç önemli hedefi de bir arada taşıyabilen bu etkinlik, her geçen gün daha fazla ilgi görüyor. Bu yıl 16 şehirde gerçekleşen festivalleri, inşallah gelecek yıl 4 şehir daha ekleyerek 20 şehire çıkaracağız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GAZİANTEP HALKI NASIL KARŞILADI?

    Gittiğimiz her yerde, başta konaklama sektörü olmak üzere, esnaf çok mutlu. Vatandaşlar da çok memnun, çünkü 9 gün boyunca her kesime hitap eden dolu dolu etkinlikler var. Sadece konserler değil, konserler aslında etkinliğin küçük bir parçası. Görsel sanatlar, opera, bale, resim-heykel sergileri gibi kültür ve sanatla ilgili ne ararsanız, farklı noktalarda ve farklı zamanlarda erişebiliyorsunuz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow