hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KULİS HABER: CHP tüzük kurultayını erteleyecek mi?

    CHP'de 4-9 Eylül'de tüzük kurultayının yapılması planlanıyor. Yapılması beklenen tüzük kurultayının ertelenmesi gündeme geldi. Ancak genel merkez yönetimi tüzük kurultayının tam zamanında yapılması gerektiği görüşünde. Ertelenmesini isteyenler tüzük tartışması yapılmasının 31 Mart'taki başarıya rağmen partiyi geriye götüreceği belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP PARTİ ÖRGÜTÜNDEN "ERTELENSİN" TALEBİ Mİ GELDİ?

    CHP, 4-9 Temmuz tarihleri arasında tüzük kurultayını yapmayı planlıyor. Ancak o kurultay ertelenebilir. Bazı il ve ilçe örgütlerinin erteleme talepleri ön plana çıktı. Parti örgütlerinin tüzük kurultayına mesafeli olduğu belirtiliyor. Zamanlama da erteleme taleplerine gerekçe gösteriliyor. Yerel seçimlerde elde edilen çıkışın iç çekişmeler nedeniyle geriye gideceğine dair bir düşünce de var. "Tüzük değişikliği üzerinden iç tartışmaların ön plana çıkması partiyi geriye götürür" görüşü de dile getiriliyor.

    DELEGENİN ÖN SEÇİM İSTEMEDİĞİ KONUŞULUYOR

    Yerel seçim öncesi birçok kez gündeme gelen ancak uygulanmayan ön seçimin delegenin istemediği de konuşuluyor. Bu nedenle de tüzük kurultayının ertelenmesi gerektiği savunuluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ERTELENMESİ GÜNDEMDE, ANCAK HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

    Bir yandan da tüzük için çalışmalar devam ediyor. CHP'nin hukuk işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı Gül Çiftçi'nin koordinesinde yapılıyor çalışmalar. Önceki ve şuandaki milletvekillerinin görüşleri, parti örgütleri ve parti yöneticilerinin yanı sıra akademisyenlerin de konuyla ilgili önerileri toplanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow