hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kredi kartı farkına emsal karar!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Araç muayenesinde kredi kartından alınan komisyon son zamanlarda tartışma konusuydu. O tartışmaya Tüketici Hakem Heyeti emsal bir kararla nokta koydu. Konya'da araç muayenesi ücretini kredi kartıyla ödeyen bir kişi alınan o farkın iadesi için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu. Heyet, farkın geri ödenmesine karar verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aracını muayeneye götürdü. Sıra ücreti ödemeye geldiğinde, kredi kartıyla yapılan işlemden fark ücreti alınacağını öğrendi. Alınan farka yaptığı itiraz ise emsal niteliğindeki kararla geri iade edildi.

    Kredi kartı farkına emsal karar

    Hüseyin Özdemir, ''Tüm kamuoyu, tüm Türkiye'ye bu aracını muayene ettirip de kredi kartı ile giren, işlem yapan herkes bu farkı almak için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabilir.'' dedi.

    Hüseyin Özdemir, Seydişehir'de aracını muayene istasyonuna götürdü. Bin 130 tl tutan ücreti kartla ödeyince 128 TL'lik fark ödedi.

    Özdemir, ''Buradaki amaç 128 TL değil, tüm insanların da bu küçük limitlerinin hani aman ne olur ne olacak ki dememesi gerektiğini düşünerek, insanların hakkını aramasını istiyorum.'' ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kredi kartı farkına emsal karar

    Avukat Emre Akman, ''Bu kredi kartı ile de az önce bahsettiğimiz gibi 128 TL her bir kişiden alınsa, bu günlük milyonlarca TL para eder. Bu nedenle bu dediğimiz gibi tüketici kanununda ayıplı hizmet maddesine dayanarak iptal edilmiş bir karardır bu.'' şeklinde anlattı. 

    Özdemir'in avukatı fark alınmasının, tüketicinin korunması hakkında kanununa aykırı olduğu söyledi. Bunun üzerine Özdemir, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu. Fark iade edildi.

    Akman, ''Bizim kararımız emsal olarak göstererek paralarını geri alabilirler.'' dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow