hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KPSS sınav yerleri ÖSYM’de! (KPSS sınav giriş belgesi sorgulama)

    KPSS sınav yerleri ÖSYM’de (KPSS sınav giriş belgesi sorgulama)
    expand

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KPSS sınav yerleri ile ilgili beklenen açıklamayı dün yaptı. Kamu Personeli Seçme Sınavı’na katılacak olan adaylar KPSS giriş belgesi erişime açıldı. Peki, sınavlar ne zaman yapılacak ve giriş belgesi sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KPSS sınav giriş belgesi ÖSYM tarafından 4 Temmuz 2019 tarihinde erişime açıldı. Kurumun yaptığı açıklamada yer alan bilgilere göre sınav yerleri sorgulama işlemleri 14 Temmuz’a kadar erişime açık kalacak. Öte yandan oturumlar halinde gerçekleştirilecek olan sınavlar 14 Temmuz ve 28 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

    KPSS GİRİŞ BELGESİ NASIL ÖĞRENİLİR?

    Ölçme, Seçmeve Yerleştirme Merkezi’nin AİS sayfası üzerinden TC. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapan adaylar sonuçlara ulaşabilecek.

    KPSS SINAV YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ…

    KPSS OTURUMLARI NE ZAMAN?

    KPSS Alan Bilgisi 2019 sınavı birinci oturum 20 Temmuz 2019 günü – İkinci oturum 21 Temmuz 2019 gerçekleştirilecek. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) 2019 sınavı 28 Temmuz 2019 günü gerçekleştirilecek. KPSS Genel Yetenek – Genel Kültür 2019 sınavı ise 14 Temmuz 2019 günü düzenlenecek.

    KPSS sonuçları ise ÖSYM tarafından 29 Ağustos’ta duyurulacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow