KPSS başvurusunda son gün bugün (KPSS Önlisans KPSS Ortaöğretim için istenen şartlar)
KPSS başvurusu yapmak için son güne gelindi. Önlisans ve Ortaöğretim adayların yağacağı başvuruda sınav tarihleri belli oldu, sınav ücretleri netleşti, banka ve internet üzerinden ödemeler nasıl yapılabilir sorusuna cevap verildi. Dikkat edilmesi gerekilen şartlar nelerdir? Haberimizde...
KPSS'ye girmek isteyenler için son gün artık bugün. 24 Ağustos 23:59'a kadar sürecek başvuruda şartlar belirlenmiştir. Başvuru yaparken ÖSYM'nin olmazsa olmazları, ücret, sınav zamanı ÖSYM'nin istediği/istemediği kurallar. Önlisans ve ortaöğretim sınav tarihleri belli oldu.
ÖSYM, Kamu Personeli Seçme Sınavı son kayıt tarihini 24 Ağustos 2016 olarak açıkladı. Bu tarihten sonra yapılacak hiçbir kayıt kabul edilmeyecek.
ÖSYM klavuzu satışı olmayacaktır. Klavuza internet adresinden ulaşılabilir: KLAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ
Kurum fotoğraf konusunda oldukça hassas. Geçerli ve kabul edilecek olan fotoğrafın en geç süresi 2 ay. 2 aydan daha önce çekilmiş fotoğraflar kabul edilmiyor.
KPSS başvuru iki şekilde gerçekleşmektedir.
1) ÖSYM Sınav Merkezleri'ne giderek
2) İnternet üzerinden
Not: Kurumun verisinde fotoğrafınız yoksa, internet üzerinden kayıt yaptıramazsınız. Size en yakın ÖSYM merkezine giderek, fotoğraf çektirip, kaydınızı oradan yaptırabilirsiniz.
Sınav tarihi ne zaman?
Önlisans ve ortaöğretim mezunu olan aday, başvuru işlemini tamamladıktan sonra, ÖSYM'nin yerleştirdiği okulda sınava girecektir. Sınav tarihi: Önlisans 22 Ekim 2016, Ortaöğretim 23 Ekim 2016
Sınav ücretleri ne kadar?
iki yıllık üniversite mezunu ve liseyi bitiren adaylar, sınava girebilmek için 55 lira ödeyecekler. Ücret nasıl ödenir? Kurumun belirlediği bankalardan veya da https://odeme.osym.gov.tr/ adresinden.
2016 KPSS (Ortaöğretim ve ÖnLisans) sınavına girmek için başvuru yapacak olan adaylar sınav ücreti olarak ödeyecekleri ücretleri nereye hangi bankaya, nasıl ödeyeceklerini merak ediyorlar.
Ücretler hangi bankaya yatırılacak?
2016 Kamu Personel seçme sınavına girmek isteyen adayların KPSS ücretinin yatırılacakları bankalar şöyle;
*T.C. Ziraat Bankası,
*Akbank,
*Türk Ekonomi Bankası (TEB),
*Deniz Bank,
*Kuveyt Türk
*PTT
*Halk Bankası
2016'da girilen sınavın geçerlilik süresi ne kadar?
2018 yılında yapılacak olan yeni bir B grubu sınava kadar geçerli olacak. Yani KPSS puanı 2 yıl geçerliliğini koruyacaktır.
Sınava girecek adayların dikkatine
1) Sınava başka bir okulda veya başka bir sınıfta sınava girmek yasaktır. Bu yasağa uymayan adayın sınavı iptal olacaktır.
2) Sınav Giriş Belgesi, önceden adrese teslim olarak yapılıyordu. Artık giriş belgesini internet üzerinden alınacak. Giriş belgesini internet üzerinden görmüyorsanız, size en yakın ÖSYM Merkezi'ne gitmek veya da telefonla ÖSYM'yi aramak.
3) Sınavda yanınızda olması gereken en önemli materyal: Nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet. Bunun haricindeki kimlik kartları kabul edilmeyecektir.
4) Su haricindeki hiçbir içecek kabul edilmeyecektir.
5) Sınava giderken; kalem, silgi, kalemtıraş, not defteri, müsvedde kağıt getirmeyin. Kurum, sınav zamanında size gerekli olanları teslim edecektir. Onun haricindekiler ile sınava girmek yasaktır. (TMGD sınavında kitap serbesttir, onun haricinde ÖSYM hiçbir materyali kabul etmemektedir)
6) Adayların en çok zorlandığı çanta ve cüzdan konusu. ÖSYM'nin kesin kuralı var. Çanta ve cüzdan ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. Bayanlar ve erkekler, çanta ve cüzdanlarını okulun kantinine, yakınına teslim etmelerinde fayda vardır.
7) Kurumun olmazsa olmazlarından biri de elektronik olan hiçbir şeyi kabul etmiyor, sınava almıyor. Cep telefonu, saat, hesap makinesi.
8) Sınavda kopya çekmek yasaktır. Kopya çeken adaylar tespit edildiğinde, sınavı geçersiz olacaktır.
9) Sınav başladıktan sonra sınıf veya salon görevlilere soru sormak, sınavınızı zor bir duruma düşürebilir. Sınıftaki görevliye sınavla ilgili veya ona bir benzer konuyla ilgili soru sormak yasaktır.
10) Sınav zamanı, adayların birbirlerinden kalem veya silgi almaları yasaktır.
11) Öğrencilerin en çok sevdiği sınav başlamadan sınav sorularına bakmak, çözmeye çalışmak yasaktır.
12) Sınav süresi bittikten sonra, sınıf veya salon görevlisi "sınav bitti" dedikten sonra, soru çözmek yasaktır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA! Kara Duman Gökyüzünü Kapladı: Üsküdar'da işçilerin kaldığı konteynerlerde yangın
Son Dakika! Haberi Alan Babası Kalp Krizi Geçirmişti: Bolu'daki Yangında Ölen Dilara Defnedildi
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI NEDENİ: Bolu Grand Kartal Otel yangını neden çıktı?
BOLU'DA YANAN OTEL HANGİSİ? Grand Kartal Otel kimin, ne zaman yapıldı? Mazhar Murtezaoğlu ile ilgili bilgiler...
Cam silmeye çıktığı 13’üncü kattaki pencereden düşüp, öldü