hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Köyler mahalle oldu, öğrenciler okula gidemedi

    Köyler mahalle oldu, öğrenciler okula gidemedi
    expand

    İzmir'in Bayındır İlçesi'ne bağlı 13 köyün, Büyükşehir Yasası'yla mahalle statüsü kazanması ve toplu ulaşımın yapıldığı bölgelerin taşımalı eğitim sisteminden çıkartılması yaklaşık 300 öğrenciyi mağdur etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bazı aileler çocuklarını traktör römorkunda okula götürmek zorunda kaldıklarını bunun da tehlikeye yol açtığını; belediye otobüslerinin zamanının okul saatine uymadığını dile getirdi. Bayındır Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, sorunun gerekli yerlere iletildiğini ve çözülmesi için çalışma yapıldığını ifade etti.

    Bayındır İlçesi'ne bağlı 13 köy, Büyükşehir Yasası kapsamında mahalle statüsü kazanınca ve bu köylere toplu ulaşımın sağlanması nedeniyle yönetmelik gereği taşımalı eğitim sisteminden çıkartıldı. Bazı aileler okulun açıldığı ilk zamanlarda çocuklarını, kilometrelerce uzaklıktaki okullara traktör römorkunda götürdü, ancak römorkun üstünün açık olması tehlike yaratınca, aileler bundan vazgeçti.

     İlçeye 22 kilometre uzaklıktaki Çamlıbel ve Söğütören köylerinde, bulunan toplam 29 öğrencinin aileleri toplanıp yetkililere çağrıda bulundu. Çocuklarının Fırınlı Köyü'ndeki okula gitmek zorunda olduğunu belirten Çamblıbelli velilerden Hasan Kuş, "Köyümüze belediye otobüsü geldiği için taşımalı eğitim sisteminden çıkartıldık. Çocuklarımızı belediye otobüsüyle okula göndermemizi istiyorlar. 6 yaşındaki bir çocuk, otobüse tek başına nasıl biner, otobüs öğrencileri köyün girişinde bırakıyor.

    Duble yolu geçmek zorunda kalan çocuklar, okula ulaşmak için yaklaşık 200 metre yürüyor. O çocuklar yolun karşısına nasıl geçecek, yağmurda çamurda nasıl yürüyecek. Yetkililerin bu sorunu çözmesini istiyoruz" dedi.

    Muhtar, öğretmen istedi

    Çamlıbel Köyü Muhtarı Halil İbrahim Özçoban ise köylerinde bulunan okulun yaklaşık 20 yıldır kullanılmadığını, okulun tüm eksiklerini giderdiklerini ve öğretmen istediklerini dile getirdi. Muhtar Özçoban, "Okullar açıldığında çocukları traktörle okula götürdük, ancak tehlikeli olunca bundan vazgeçtik. Köyümüzün okulu 20 yıldır kullanılmıyor. Hiç olmazsa bir öğretmen atansın köyümüze. Çocuklar dördüncü sınıfa kadar köyümüzde eğitim alsın. Çocuklarımızın yakın zamanda devamsızlık sorunları olacak. Çözüm istiyoruz" diye konuştu.

    Sorunun çözülmesi için çalışma yapılıyor

    Bayındır Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, ilçeye bağlı 13 köyde benzer sorunun yaşandığını, konunun İzmir Milli Eğitim Müdürülüğü'ne aktarıldığını ve sorunun çözülmesi için çalışma yapıldığını kaydetti. Yetkililer, Büyükşehir Yasası gereği mahalle statüsü kazanan köylere toplu ulaşımın yapılması nedeniyle taşımalı eğitim sisteminden çıkarıldığını, ancak kısa süre içinde gerekli düzenlenlemelerin yapılacağını ifade etti. İlçeye bağlı 13 köydeki yaklaşık 300 öğrenci, okula gidebilmek için yapılacak düzenlemeyi bekliyor.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow