hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu’ndan temas trafiği!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu temaslarını arttırdı. Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la akşam yemeğinde bir araya geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüştü ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşecek.

    GÖRÜŞMELER NE ANLAMA GELİYOR?

    Kılıçdaroğlu ve Yavaş akşam yemeğinden sonra gazetecilerin görüşme gündemine dair sorularını yanıtladılar. Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu ile görüşecek olması dikkat çekiyor. Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay sonrası Özgür Özel ile birçok kez görüştü ama Ekrem İmamoğlu’na hep mesafe konumda duruyordu. Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı’nda İmamoğlu’nun daha önce açmadığı telefonunu açarak bayramlaştı.

    İki ismin önümüzdeki birkaç gün içinde bir araya gelebileceği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu o görüşmenin ne zaman olacağına dair soruya yanıt verdi ve “Onların hepsi asparagas, yok yani çarşamba günü yemek yiyeceğiz vs. Böyle bir şey yok. Böyle bir şey olduğunda sayın başkan arar, geleceği günü belirtir. Ona göre önceden konuşuruz. Benim programımın, onun programının uygun olması lazım. O çerçevede oturur konuşuruz. Yemeğimizi de yeriz” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nun görüşme trafiğini yorumladı ve Mansur Yavaş’ın görüşme öncesi kendisini bilgilendirdiğini söyledi.

    Özel, “Mansur Bey bugün akşamki yemekle ilgili bilgi verdi ve ben de memnuniyetimi ilettim. Ekrem Bey’in de açıklamasını takip ettim geçtiğimiz günlerde. Yemeğin haber değerinin olması, demek ki bu konularda demek ki bizim de biraz normalleşmeye ihtiyacımız olduğunu gösteriyor. Bunları normalleşmeye, parti içi normalleşmeye kıymetli, önemli ve desteklediğim adımlar olarak nitelendiriyorum” dedi.

    KURULTAYDAN BERİ MESAFELİ OLDUĞU İMAMOĞLU KONUSUNDA KILIÇDAROĞLU NASIL İKNA OLDU?

    Kulislerde Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden hem İmamoğlu hem de Kılıçdaroğlu'nun rahatsız olduğu bunun da bir araya gelmelerinin bir nedeni olduğu konuşuluyor.

    Edinilen bilgilere göre ise eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu ile görüşmeye ona yakın bazı milletvekilleri ikna etti.

    Kılıçdaroğlu’na yakın isimler görüşmeye ilişkin "Siyasette sürekli dostluk da olmaz sürekli düşmanlık da" yorumu yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow