hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü: Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ve Özel katılacak

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümüne hazırlanıyor. Bu kapsamda, yurtta geniş çaplı tören ve etkinlikler gerçekleştirilecek. Lefkoşa’da düzenlenecek resmi törenlere; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’de katılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, Barış Harekatı’nın 50. yılı dönümü kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde önceki yıllara göre daha geniş kapsamlı tören ve etkinlikler düzenlenecek. Lefkoşa’da düzenlenecek resmi törenlere; KKTC yetkililerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'de katılacak.

    Törenlerde Kıbrıs gazileri ile yakınları da bulunacak. Resmi törenin yanı sıra anma yürüyüşleri ile şehitlik ziyaretleri de gerçekleştirilecek. Kutlama programı çerçevesinde Türk donanmasının amiral gemisi TCG Anadolu, KKTC’ye liman ziyaretinde bulunacak.

    TCG Anadolu’nun liderliğinde fırkateyn, korvet, hücumbot, denizaltı, çıkartma gemisi gibi farklı tipte 50 geminin katılımı ile deniz geçit töreni düzenlenecek. Doğu Akdeniz’deki güç gösterisinde, muharip uçaklar da yer alacak. F-16 savaş uçaklarının katılımı ile KKTC üzerinde jet geçişi icra edilecek.

    Ayrıca etkinlikler kapsamında Türk Yıldızları akrobasi timi KKTC semalarında nefes kesen bir gösteri yapacak. 50. yıl şerefine, 50 top atışı gerçekleştirilecek. Kıbrıs Barış Harekatının 50. yıla özel, anı pulu ve madeni para basımı yapılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    20 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında Lefkoşa’daki Kıbrıs Türk Tarih, Kültür ve Millî Mücadele Müzesi’nde 50. yıl sergisi açılacak. Harekâtın icra edildiği gün anısına; 19 Temmuz gecesi Girne Yavuz Çıkartma Plajı’nda şafak nöbeti tutulacak ve fener alayı düzenlenecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow