Kayseri'de 3 FETÖ sanığına hapis cezası

Kayseri'de görülen FETÖ/PDY davalarında yargılanan 5 sanıktan 3'ü, 1 yıl 10 ay 15 gün ila 10 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalarda iş adamları tutuksuz sanıklar Mustafa Salın, Nuh Mehmet Saçmacı ve Mustafa Şahin Gökalp, ev kadını Handan Kilci, tutuklu sanık mali müşavir Ercan Yazır ile avukatları hazır bulundu.
Sanıklardan Yazır, ifadesinde örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığını, örgütün emir ve talimatları doğrultusunda hareket etmediğini öne sürerek tahliyesini ve beraatını istedi.
İş adamı Salın, etkin pişmanlık hükümleri kapsamında bildiklerini anlattığını belirterek beraatını talep etti.
Kilci de hakkındaki tanık beyanlarını reddederek, örgüte yardımda bulunmadığını öne sürdü.
Sanıklardan Kayseri Ticaret Odası eski yönetim kurulu üyesi Nuh Mehmet Saçmacı ve iş adamı Gökalp de suçsuz olduklarını söyleyerek beraat talebinde bulundu.
Mahkeme heyeti, sanık Yazır'a "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 10 yıl, Kilci'ye 6 yıl 3 ay ve etkin pişmanlığı kabul edilen Salın'a 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verdi.
Sanıklardan Saçmacı ve Gökalp'in delil yetersizliğinden beraatına hükmeden heyet, Salın'a verilen cezanın hükmünün açıklanmasının geriye bırakılmasına ve tutuklu sanık Yazır'ın mevcut durumunun devamına hükmetti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bungalovda gizli kamera skandalı... Tek tek kontrol edilecek
İSTANBUL’DA ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'un 21 ilçesinde elektrik kesintisi!
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2025: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)
Ulusal Staj Programı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nden açıklama!
HABER... Sırrı Süreyya Önder'in sağlık durumu nasıl? Doktoru olumlu gelişmeyi paylaştı: Kızına tepki verdi