Karaman'da 10 çocuğa tecavüzle suçlanan öğretmene 350 yıl hapis istemi

Karaman'da vakıf ve dernek evlerinde gönüllü kurs verdiği ilkokul ve ortaokulda okuyan 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan sınıf öğretmeni 54 yaşındaki Muammer B., hakkında toplam 350 yıl istemiyle Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
Karaman kent merkezindeki Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nda görevli sınıf öğretmeni Muammer B., gönüllü olarak kurs verdiği, vakıf ve derneklere ait olduğu öne sürülen evlerde barınan 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla geçen 4 Mart günü tutuklandı.
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 14 sayfalık iddianame tamamlandı.
Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan kamu davasında öğretmen Muammer B., 'çocuğun cinsel istismarı', 'hürriyetten yoksun bırakma' ve 'çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik' suçlarından 350 yıla kadar yargılanacak.
Vakıf ve derneğe denetim
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, iddianamede adı geçen vakıf hakkında Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne, dernek içinde Karaman Valiliği Dernekler İl Müdürlüğü'ne yazı göndererek, vakıf ve derneğin denetlenip sonucun savcılığa bildirilmesinin istendiği öğrenildi.
Karaman'da öğrencilere tecavüz eden öğretmen tutuklandı
Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Murat Ünal'ın, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından görevinden alındığı yönünde sosyal medyada çıkan haberlerin, gerçeği yansıtmadığını ve savcı Ünal'ın, görevinin başında olduğu ve soruşturmayı bizzat kendisinin yürüttüğünü açıkladı.
Yüksekova'da aşiret liderlerinden şok talep
İstismara uğrayan 10 çocuk
Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada, cinsel istismara uğrayan çocuk sayısının bazı basın yayın organlarında halen 45 olarak geçtiğini hatırlatarak, "Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında ilgili şüphelinin, Karaman'da 10 küçük mağdura farklı zamanlarda cinsel istismarda bulunduğu kanaatine varılmış olup bu konuda Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'ne kamu davası açılmıştır. Başsavcılığımızca son derece hassas bir şekilde yürüttüğümüz bu soruşturmayı bugün itibariyle sonuçlandırmış bulunmaktayız" denildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AVM'de korku dolu anlar! 3 yaşındaki Elif'e köpek saldırdı
Oturduğu evi ateşe verdi! Hastaneye kaldırıldı
SON DAKİKA | Dikkat! Tarih belli oldu: Kar ve sağanak geri geliyor: İstanbul, Ankara, İzmir...
TÜRKNET SİBER SALDIRI NEDİR? TürkNet Hangi Altyapıyı Kullanıyor? Müşteri Bilgileri Çalındı mı?
İstanbul'da halı saha maçı sırasında fenalaşan 2 genç hayatını kaybetti