Kanlı Ay tutulmasını fırsata çevirdi
Sivas'ta bir lise öğrencisi, "Kanlı Ay" tutulmasını fırsata çevirerek, vatandaşlara 1 lira karşılığında teleskopla izletti.
Haberin Devamı
/

Dünya'nın Güneş ile Ay arasına girdiği ve yerkürenin gölgesinin 1 saat 43 dakika boyunca Ay'ın görünen yüzünün tamamını örttüğü 'Kanlı Ay' tutulması Sivas'ta da tüm Türkiye'de olduğu gibi saat 20.13'te başladı.
/

Yüzyılın en uzun süreli Kanlı Ay tutulmasını vatandaşlar ilgiyle izledi. Tarihi Cumhuriyet Meydanı'nda Ay tutulmasını takip eden vatandaşlar bol bol fotoğraf çekindi.
Haberin Devamı
/

Muhteşem doğa olayını fırsata çevirmek isteyenler de 1 lira karşılığında teleskopla Ay tutulmasını vatandaşlara izletti.
/

Kanlı Ay tutulmasını amcasının kendisine hediye ettiği teleskopla 1 liraya izleten lise öğrencisi Sefa Bulut, "21'inci yüzyılın Kanlı Ay tutulmasını değerlendirmek için teleskobumuzu çarşıya getirdik ve 1 lira karşılığında Kanlı Ay'ı gösteriyoruz” dedi.