hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MEVLİD KANDİL PROGRAMLARI 14 EYLÜL 2024! Mevlid Kandili televizyon programları

    MEVLİD KANDİL PROGRAMLARI 14 EYLÜL 2024 Mevlid Kandili televizyon programları
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    İslam alemi için mübarek günler arasında kabul edilen Mevlid Kandili bu yıl 14 Eylül 2024 Cumartesi günü idrak edilecek. Bu vesileyle birçok kanalda da çeşitli kandil programları yer alacak. Peki, kandil programları hangi kanalda, saat kaçta başlayacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mevlid Kandili gününde birçok kanalda kandil programı da yer alacak. Kandil gecesinde bu programları izlemek isteyen kişiler hangi kanalda hangi programın yer aldığını araştırmayı sürdürüyor. Peki, 14 Eylül 2024 Mevlid Kandili programları neler? İşte kandil programları listesi…

    KANDİL PROGRAMLARI 2024 – MEVLİD KANDİLİ ÖZEL

    KANAL D – Mevlid Gecesi Özel saat 22.00

    TRT 1 – Mevlid Kandili Özel Yayını saat 23.30

    ATV – Nihat Hatipoğlu ile Mevlid Kandili Özel saat 20.00

    Kanal 7 – Mevlid Kandili Özel saat 19.20

    MEVLİD KANDİLİ ÖNEMİ NEDİR?

    Mevlid Kandili, İslam dünyasında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) doğumunun kutlandığı mübarek bir gecedir. Mevlid Kandili, hicri takvime göre Rebiülevvel ayının 12. gecesi kutlanır. İslam inancında Peygamber Efendimizin dünyaya gelişi, insanlık için büyük bir rahmet ve rehberlik olarak kabul edilir.

    Bu gece, Peygamber Efendimizin hayatı, ahlâkı, ve insanlığa getirdiği mesajlar hatırlanarak dualar edilir, Kur'an-ı Kerim okunur ve salâvatlar getirilir. Mevlid Kandili, Müslümanlar için ibadet, tefekkür ve Peygamber sevgisini pekiştirme vesilesidir. Aynı zamanda insanlara yardımlaşma, merhamet ve sevgi ile yaklaşmanın önemini de hatırlatan bir gecedir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow