Kamyon ve otobüslere 'sefer görev emri' geliyor
15 Temmuz'da gönüllü olarak tankların önlerini kesmeleriyle gündeme gelen kamyonlar için yeni bir düzenleme yapıldı. Kara yolu taşımacılığı yönetmeliğinde yapılan değişiklikle milli güvenlik ve kamu düzeni ile ilgili konularda bu tip araçlar 'kamu hizmeti' için çağırılabilecek.
15 Temmuz’da gönüllü olarak tankların önünü keserek önemli bir kamu görevi yapan kamyon ve otobüslere önemli bir yükümlülük getirildi. Kara yolu taşımacılığı yönetmeliğinde yapılan değişiklikle özellikle millî güvenliği ve kamu düzenini ilgilendiren konularda bu tip araçlar ‘kamu hizmeti’ için çağrılabilecek.
Türkiye gazetesinde yer alan habere göre Ulaştırma Bakanlığı, güzergâh belirlemek suretiyle yetki belgesi olan araç sahipleriyle ‘kamu hizmeti yükümlülüğü sözleşmesi’ yapabilecek.
CHP'li Aykut Erdoğdu kamyon sürerek Ankara'ya gidiyor
Tatbikatta da kullanılabilecek
Eski yönetmelikte göç, afet ve acil durumlar ile toplumsal ihtiyaçların karşılanması gibi hallerde uygulanan konulara yenileri eklendi. Yeni uygulamada ‘millî güvenliği ve kamu düzenini ilgilendiren hususlar’ vurgusu yapılırken NATO harekâtları ve tatbikatlarında da aynı uygulama yapılabilecek. Söz konusu değişiklik, uzun bir süredir ilgili STK’ların görüşünde olan taslak yönetmelikte de yer almamıştı.
Kamyoncular ve taksiciler ABD başkonsolosluğu önünde eylem yaptı
'Güvenlik için yapılan bir düzenleme'
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde Ulaştırma Daire Başkanlığını yapan ve Türkiye’de ‘ulaştırma mühendisliği’ kavramının oluşmasını sağlayan AK Parti Erzurum Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü Mustafa Ilıcalı söz konusu düzenlemeyi şöyle değerlendirdi:
"Bunu güvenlik yönünden bir düzenleme olarak görebiliriz. 15 Temmuz Darbe girişimine karşı koyan sivillere yönelik sorumluluk getirilmesin diye nasıl düzenleme yapıldıysa, bu düzenleme ile de özel sektörün araçlarından devletin yararlanabilmesinin önü açılıyor. Türkiye 15 Temmuz benzeri bir durumla karşılaştığında veya milli güvenliği ilgilendiren durumlarda, devlet özel sektör taşımacılığına belli bir yükümlülük getirebilmeli. Yaşanmış bir durum var ortada, hukuki boşluğu ortadan kaldırmak için yapılmış olabilir. Böyle bir istisnai durumda ihtiyaç olursa, devlet özel sektörden yararlanmak için bu yola başvurmuş olabilir” ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
3 Şubat Pazartesi günü okullar tatil mi? 15 tatil bitti mi, son gün ne zaman?
HABER || Salı gününe dikkat! Soğuk hava ve kar yağışı geliyor
Dikkat! Soğuk hava dalgası geliyor! 1 hafta sürecek... İstanbul'da kar yağışı için tarih belli oldu
Toplu ulaşımda unutulan eşyalar, sahiplerini bekliyor
Kahve İçmeye Komşusuna Gitmişti: Çuvalda Cansız Bedeni Bulundu! Serpil'i Bilezikleri İçin Öldürmüşler...