hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kahramanmaraş'ta su gerginliği: 4 asker yaralı

    Kahramanmaraşta su gerginliği: 4 asker yaralı
    expand
    KAYNAKCHA

    Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinde, mahallelerinden ilçe merkezine su alınmasına karşı çıkan vatandaşlarla jandarma arasında gerginlik çıktı. Olaylarda 4 asker ile bir kişi yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çağlayancerit ilçe merkezindeki içme suyunun yetersiz olması nedeniyle zengin su kaynağı bulunan Küçükcerit Mahallesi'nden yaklaşık 2 yıldır su takviyesi çalışmaları sürüyordu.

    Belediye ekipleri su takviyesi için çalışmaları tamamlayıp ana bağlantıyı yapmak için geldiklerinde, vatandaşlar bağlantı yapılmasını istemedi.

    KDP'den sert PKK açıklaması

    Gülen'in iade dosyası Adalet Bakanlığı'nda

    Bugün sabah saatlerinde başlayan tartışma öğleye doğru şiddetlendi. Olaya ilk olarak Çağlayancerit İlçe Jandarma Karakolu'ndan gelen ekipler müdahil oldu.

    4 asker yaralandı

    Mahalle sakinlerinin, su kaynağına yakın alana kaya yuvarlamaları ve askere taş atmaları sonucu, olay yerine Kahramanmaraş'tan Jandarma Özel Harekât ekipleri ve Çevik Kuvvet polisi takviye edildi.

    Yaklaşık 2-3 saat süren eylem, emniyet güçlerinin tazyikli su sıkmasıyla sona erdi. Olaylarda atılan taşlardan 4 asker ve 1 sivil hafif şekilde yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yolda bulunan bir trafo direği de yuvarlanan kayaların etkisiyle yıkıldı. Küçükcerit Mahallesi sakinlerinin ısrarlı tutumu karşısında ekipler, su bağlantısını yapmadan alandan ayrıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow