hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kafe baskınlarının arkasında ne var? CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ anlattı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Diyarbakır'da, zincir restoran ve kafe şubelerine yönelik yapılan saldırıların ardından 16 saldırgan gözaltına alınmıştı. Bu kez de İstanbul'daki bir alışveriş merkezinde benzer olay yaşandı. Peki amaç İsrail protestosu mu yoksa arkasında başka bir hedef mi var? CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son zamanlarda İsrail protestosu adı altında bazı kafelere saldırılar düzenlendi. En son Diyarbakır'daki saldırıda 16 kişi gözaltına alındı, serbest kaldı.

    Kafe baskınlarının arkasında ne var CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ anlattı

    CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ bu protestoların masum protestolar olmadığını belirterek, “Aslında İsrail protestosu gibi gözüküyor ama bu vandalizmden başka bir şey değil. Önce Diyarbakır ve Sur’da gerçekleştirdiler eylemlerini. Daha sonra olayı Gaziantep'e yığdılar Gaziantep’te de aynı eylemlere devam ettiler ve dünde bu eylemi Diyarbakır, Gaziantep ve İstanbul'a kadar getirdiler demek ki bu grubun arkasında siyasi bir grup var” ifadelerini kullandı.

    Benzer saldırılara dün bir yenisi daha eklendi. Hem de İstanbul'un göbeğinde bir AVM'de. Yine bir zincir kafe şubesi basıldı. Peki bu tür olaylar neden artış gösterdi? Amaç İsrail protestosu mu yoksa Türkiye'ye karşı yeni bir provokasyon senaryosu mu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kafe baskınlarının arkasında ne var CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ anlattı

    “Bunların tamamı suç örgütlü, bu da Türkiye'nin iç huzurunu bozmaya yönelik yapılan eylemlerden bir tanesi. Dünya artık bir savaş atmosferine girdi önce terör örgütlerini sunuyorlar piyasaya. Onlarla korku, endişe yaratıyorlar toplumda huzursuzluk yaratıyorlar. Sosyal medya alanlarına sıçrayıp silah gibi kullanıyorlar devlete olan güveni sarsıyorlar kim oldukları biliniyor deşifre etmek istemiyoruz.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow