hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? Kabinedeki önemli konular; Ekonomi, enflasyon, Rusya-Ukrayna savaşı..

    Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta Kabinedeki önemli konular; Ekonomi, enflasyon, Rusya-Ukrayna savaşı..
    expand

    Türkiye’deki ve dünyadaki önemli gelişmelerin ele alındığı Kabine Toplantısı tarihi ve konularıyla ilgili aramalar hız kazandı. Ekonomiden Rusya-Ukrayna savaşına kadar konuların masaya yatırılacağı kabine bugün toplanıyor. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? İşte kabinedeki önemli konu başlıkları..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak olan Kabine Toplantısı ile ilgili detaylar gündemde. İki haftada bir düzenli olarak toplanılan ve gidişat hakkında konular hakkında açıklama yapılan Kabine Toplantısı bugün vatandaşların gündeminde. Kabinenin gündeminde Ukrayna-Rusya savaşı, Türkiye'nin diplomasi adımları ve krizin gıda, enerji alanlarındaki etkileri olacak. Toplantıda, enflasyonla mücadele de ele alınacak.

    KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, Beştepe’de toplanıyor. Kabine Toplantısı en son 28 Şubat Pazartesi günü gerçekleşmişti. Kabinenin bugün saat 15.00’da toplanması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantının akabinde saat 19.00-20.00 arasında halka sesleniş konuşması yapması bekleniyor.

    KABİNE TOPLANTISI KONULARI NELER?

    Toplantının sıcak gündemi, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ve ardından yaşanan bölgesel gelişmeleri içeriyor. Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesinin ardından Türkiye diplomasi trafiğini hızlandırdı. Kalıcı ateşkes, bölgedeki insani durum ve tahliyeler Kabine toplantısının gündeminde olacak. Kabinede alternatif enerji rotaları, yükselen enerji fiyatlarına karşı vatandaşları korumak için yapılabilecekler gündeme gelecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kriz nedeniyle azak denizinde mahsur kalan ayçiçek yağı hammaddesi ve buğday yüklü gemiler bir süre Türkiye’ye hareket edememişti. Gemiler Türkiye’ye ulaşmaya başladı ancak alternatif ithalat rotaları ile yerli üretimi güçlendirici adımlar Kabinede müzakere edilecek.

    Kabine'de ekonomi başlığı da konuşulacak. Yüzde 54 oranında seyreden enflasyona karşı, vatandaşın alım gücünü artıracak adımlar, fahiş gıda fiyatlarıyla ve fırsatçılıkla mücadele Kabine'nin gündeminde olacak. 2. senesine girilen koronavirüs salgınının seyri de kabinede ele alınacak.

    SON KABİNE TOPLANTISI'NDA ALINAN KARARLAR

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, son Kabine toplantısında kamuoyuna duyurdukları elektrik tarifelerindeki yeni düzenlemeyi de bugün netleştirdiklerini belirterek, "Meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV'si yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmüştür. Ayrıca meskenlerdeki düşük tarife sınırı da günlük 8 kilowat saate aylık 240 kilowat saate yükseltilmiştir.

    Böylece tüketimine göre faturalarda net yüzde 8 ile yüzde 14 oranında bir indirim sağlanmış olmaktadır. Bir başka ifadeyle mesken abonelerinin yıllık 7 milyar lira daha az fatura ödemesi temin edilmektedir. Kademe uygulamasını ticarethane statüsündeki aboneleri kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Ticarethane statüsündeki elektrik abonelerinin günlük 30 kilowat saate, aylık 900 kilowat saate kadar tüketimi olan ilk dilimine yüzde 25 indirim uygulanacaktır. Bu şekilde esnaf ve sanatkarlarımızın da yıllık 7 milyar lira daha az fatura ödemesini sağlamış oluyoruz" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow