hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kabine bugün toplanacak… Masada hangi konular var?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak. Ekonomiden dış politikaya pek çok başlık ele alınacak. Peki hangi konuların görüşülmesi bekleniyor? Haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enflasyonla mücadele, bölge ülkeleriyle normalleşme adımları ve ABD ziyaretinin yansımaları. Kabine, iç ve dış politik gündemi değerlendirmek üzere toplanıyor.

    Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanacak. Sıcak başlıkların başında ekonomi olacak. Enflasyonla mücadeledeki son durum ele alınacak. Ve atılacak adımlar bir kez daha masada olacak.

    Kabine bugün toplanacak… Masada hangi konular var

    Ve dış politika. Bölge ülkeleri ile ilişkiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir süredir Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüşebileceğini ifade ediyor. O buluşmanın tarihi ve adresi henüz netleşmedi. Görüşme öncesinde bakan seviyesinde temaslar olabilir mi? Bölgede istikrarın sağlanması adına hangi adımlar atılabilir? Göçmen meselesinin çözümünde aşama kaydedilebilir mi? Bu sorulara yanıt aranacak.

    Kabine bugün toplanacak… Masada hangi konular var

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 günlük ABD ziyaretini tamamlayarak yurda döndü. NATO Zirvesi’nin yansımaları ve Erdoğan’ın batılı liderlerle yaptığı görüşmelere dair detaylar Kabinede masaya yatırılacak. Türkiye’nin F-16 tedarik sürecinde imzalar atıldı peki talep edilen uçakların teslimi ne zaman gerçekleşecek? Paketin içeriği değişip listede yapılacak azaltma ile 23 milyar dolarlık anlaşmada rakam düşer mi? Bu kritik başlıkların da ele alınması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kabine bugün toplanacak… Masada hangi konular var

    İsrail’in Gazze saldırısı 7 Ekim’den beri devam ediyor. Planlanan ateşkesin yürürlüğe girmesi ve 2 devletli çözüme kapı aralanması için Türkiye diplomasi adımlarını sürdürüyor. Ateşkes çabalarındaki son durum Kabinede görüşülecek. Yurt içi ve sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları da Kabinenin gündeminde olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow