hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kabine 4 KRİTİK BAŞLIKLA Beştepe'de toplanıyor | Video Haber

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kabine, pazartesi günü Beştepe'de toplanıyor. Gündemde, Hamas lideri Haniye'nin İran'da uğradığı suikastın ardından Orta Doğu'da artan gerginlik yer alıyor. Bölgesel savaş ihtimalinin ortadan kaldırılması için atılabilecek diplomasi adımları kabinede müzakere edilecek. Ayrıca, kabinede enflasyonla mücadele tedbirleri de ele alınacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ORTA DOĞU'DA ARTAN GERGİNLİK TOPLANTININ GÜNDEMİNDE

    Hamas lideri Haniye'nin İran'da öldürülmesinin ardından yükselen tansiyon, terörle mücadele operasyonları ve ekonomi konuları kabinenin gündeminde olacak. Kabine, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Bölgesel gelişmeler en dikkat çekici gündem maddesi olacak.

    HANİYE SUİKASTI SONRASI SON DURUM

    Toplantıda, Haniye'nin İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ın yemin töreni nedeniyle İran'da bulunduğu sırada uğradığı suikastla öldürülmesinin ardından yükselen gerilim ele alınacak. İran'ın İsrail'e yönelik misilleme beklentisinin etkileri de mercek altına alınacak.

    BÖLGESEL SAVAŞIN ÖNLENMESİ İÇİN HANGİ ADIM ATILACAK?

    Suikastın ardından gerginliğin bölgesel bir savaşa dönüşmesini önlemek için atılabilecek diplomatik adımlar masada olacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın bölge ülkelerindeki mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmelere dair kabineye bilgi sunması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSRAİL'İN SALDIRISI NASIL DURDURULACAK?

    Toplantıda, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları da gündemde olacak. 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail'in Gazze bombardımanının durdurulmasına yönelik çabalara özel bir yer ayrılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın millete sesleniş konuşmasında, İsrail'in saldırganlığının durdurulması konusunda Batı'ya mesaj vermesi de öngörülüyor.

    ENFLASYONLA MÜCADELE KABİNE GÜNDEMİNDE

    Kabinenin gündeminde ekonomi de var. Temmuz ayı enflasyon rakamları incelenecek ve yıl sonunda hedeflenen yüzde 40 oranının yakalanabilmesi için yapılabilecekler müzakere edilecek. Fahiş fiyat uygulamalarına karşı alınacak yeni tedbirler de istişare edilecek.

    IRAK, SURİYE'NİN KUZEYİNDEKİ SON DURUM ELE ALINACAK

    Öte yandan, hem sınır içinde hem de sınır ötesinde devam eden terörle mücadele operasyonları ve Türkiye'nin F-16 tedarik sürecindeki son durum da kabinede değerlendirilecek. Geçtiğimiz günlerde Ankara'da MİT koordinasyonunda gerçekleşen ajan takası da kabinede ele alınacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow