İzmir adliyesinde silah sesleri paniğe neden oldu
İzmir'in Ödemiş ilçesindeki cezaevinden firar edip Bornova'da polis tarafından yakalanıp İzmir Adliyesi'ne getirilen 35 yaşındaki Çağlar Altıner, elleri kelepçeli olmasına rağmen polislerden kurtulup kaçmaya başladı. Polisin havaya ateş açması üzerine, geçen ay terör saldırısının olduğu adliye binasında, kısa süreli panik yaşandı. Emekli bir polisle cenaze hizmetleri firmasının sahibi tarafından yakalanan cezaevi firarisi Altıner, "Çocuğum aklıma geldi, ondan kaçtım" dedi.
Haberin Devamı
1/12

Ödemiş Açık Cezaevi'nden geçen 18 Ocak'ta firar eden, hırsızlık, mala zarar verme, konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından hakkında 14 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Çağlar Altıner, Bornova İlçesi Çamdibi Semti'nde polis tarafından yakalandı.
2/12

Gözaltına alınan Altıner, cezaevine gönderilmek üzere işlemlerinin yapılması için Bayraklı İlçesi'ndeki İzmir Adliyesi'ne getirildi.
Haberin Devamı
3/12

Elleri kelepçeli olan Çağlar Altıner, iddiaya göre personel C giriş kapısında eşyalarını bırakmak için polisten izin istedi, bu sırada kalabalıktan da faydalanan Çağlar Altıner, hızla bina dışına çıkıp, kaçmaya başladı.
4/12

Adliye Karakolu'nda görevli polisler ile Çağlar Altıner'i getiren polisler, kaçan cezaevi firarisinin peşine düştü.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
5/12

Geçen 5 Ocak'ta PKK'lı teröristlerin bombalı araçla düzenlediği ve polis memuru Fethi Sekin ile mübaşir Musa Can'ın şehit olduğu saldırı nedeniyle güvenlik önlemleri artırılan adliye çevresinde, silah seslerinin duyulmasıyla kısa süreli panik yaşandı.
6/12

Kaçan Altıner'i durdurmak için havaya ateş açan polisi gören bir cenaze hizmetleri firmasının sahibi Taşkın Koç (44) ile emekli polis memuru Cabbar İmran (64), Altıner'in üzerine atlayıp etkisiz hale getirdi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
7/12

Arkadan gelen polisler de bir elindeki kelepçeyi çıkartmayı başaran Altıner'i tekrar kelepçeledi.
8/12

Polisin, "Neden kaçıyorsun, bizi yakacaksın" diye tepki gösterdiği Çağlar Altıner, "Ağabey çocuğum aklıma geldi, o yüzden yaptım" diye cevap verdi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
9/12

Polis, Altıner'in yakalanmasında yardımı dokunan Koç ile İmran'a teşekkür edip, firariyi adliyeye götürdü.
10/12

Haberin Devamı
Haberin Devamı
11/12

12/12
