hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzlanda-Türkiye maçında kumar sitesi reklamı! UEFA'ya baskı yapılmalı mı?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kumar siteleri hayatın her alanını işgal etmeye devam ediyor. Şimdi de İzlanda-Türkiye milli maçında saha kenarına reklam verdiler. Hatta izleyicilerin yoğun tepkisi üzerine maçı anlatan spiker açıklama yapmak zorunda kaldı. Peki kumar siteleri neden durdurulamıyor? UEFA ve federasyonlar neden bu kadar çaresiz kalıyor? CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nihat Uludağ'ın ifadeleri şöyle;

    Akşam bütün gözler milli maçtaydı. Türkiye yıllar sonra İzlanda'yı rakip sahada yendi ve mutlu olduk fakat, ilginç bir şey ile karşılaştık. Maç izlerken Türkiye'de yasaklı bir kumar sitesinin stadın kenarında reklamının döndüğünü gördük. Ve bu bizi çok şaşırttı. Çünkü biz hep şunu diyorduk. Bu kumar siteleri her yıl Türkiye'nin kalbinden, cebinden 10-50 milyar dolar parayı çalıyor ve muazzam bir ekonomik güce kavuştu. Bu kumar siteleri artık hayatın her alanını yavaş yavaş o finansman gücüyle ele geçirecek. Son dönemdeki bütün maçlara bakın; hem kulüplerimizin yaptığı hem mili maçlara bakın, artık kumar siteleri yurt dışında oynanan maçlarda, ya rakip takımın futbolcularına forma reklamı veriyor ya da yine rakip takımın stadına reklamlarını veriyor ve böylece milyonlarca kişinin evlerine kumar sitelerinin reklamları giriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye-İzlanda maçındaki bu kumar sitesinin yasaklı reklamına biz bir bakalım dedik ve karşımıza ilginç bir şey geçti; ''Yasa dışı bahis terörün finansmanında kullanılabilmektedir. Siteye gönderdiğiniz paralar sizi suçlu duruma düşürebilir, ayrıca suçtur.'' diyor.

    İzlanda-Türkiye maçında kumar sitesi reklamı UEFAya baskı yapılmalı mı

    Yani Türkiye'de suç işlendiği, terörün finansmanında kullanıldığı Türk mahkemelerince tescillenmiş. İşlenen suç tespit edilmiş, yasaklanmış ama sistemdeki boşluğu kullanan bu kumar siteleri deplasmanda İzlanda Fedarasyonu'nu bir şekilde atlatarak, UEFA'yı atlatarak yine faaliyetlerini bir şekilde yürütüyor ve Türkiye'ye bir şekilde sızmayı başarıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow