hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İYİ Parti'den liyakat uyarısı

    İYİ Parti, belediyelere "şeffaflık, eşitlik ve israfla mücadele genelgesi" gönderdi. Genelgede, belediye yetkililerinden lüks harcamalardan kaçınmaları istendi. İYİ Partili belediyelere aile üyeleri ve yakınlarını atamamaları da uyarısı yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İYİ Parti, belediyelere "şeffaflık, eşitlik ve israfla mücadele genelgesi" gönderdi.

    İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve yerel yönetimler başkanı Cumali Durmuş imzasıyla gönderilen genelge ile kamu kaynaklarında israfın önlenmesi ve vatandaşların yerel yönetimlere olan güvenini pekiştirmenin hedeflendiği belirtildi. 3 ana başlık altında 7 madde sıralandı.

    "AİLE ÜYELERİNİ BELEDİYELERDE ATAMAYIN"

    Genelgede, "İYİ Partili belediyelerin içerisindeki tüm atamalar ve terfiler, liyakate dayalı olarak gerçekleştirilmelidir." denildi. "Belediye başkanları ve yöneticiler, aile üyelerini veya yakın ilişkide bulundukları kişileri atama veya terfi yapmaktan kaçınmalıdır." uyarısı yapıldı.

    "BELEDİYELERDE GEREKSİZ SEYAHATLER KISITLANMALI"

    "İsrafı önleme" başlığı altında belediye yetkililerinden lüks harcamalardan kaçınmaları istendi. "Gereksiz seyahatler, lüks araçlar veya pahalı etkinlikler gibi harcamalar kısıtlanmalıdır." ifadesi yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Belediyelere ait taşıtların tahsis ve kullanımında lüks, gösteriş ve aşırılıktan kaçınılması gerektiği belirtildi. Taşıtlar özel işlerde kullanılmamalı denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow