hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İYİ Parti'den Akşener'e Erdoğan görüşmesi tepkisi

    KAYNAKCNN TÜRK

    İYİ Parti'de 40 dakikalık Beştepe görüşmesi gündemden düşmüyor. Eski genel başkan Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabulüne partinin etkin isimlerinden tepki var. Akşener'in görüşmeye dair bir açıklama yapmamasını eleştiren İYİ Partililer, "İçerik Akşener tarafından açıklanmalı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siyasette haftanın sürpriz görüşmesi, İYİ Parti eski genel başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabulü oldu. O görüşme en çok İYİ Parti Genel Merkezi'ni hareketlendirdi. Görüşmeden genel merkezin bilgisinin olmadığı belirtildi. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, cumhurbaşkanlığına gitmeden önce Akşener'in bilgi verdiğini ve görüşmeden sonra da aradığını söyledi.

    "AKŞENER GÖRÜŞME İÇERİĞİNİ AÇIKLASIN"

    Beştepe görüşmesine ilişkin Akşener değil, yakın isimler değerlendirmeler yaptı. Hatta görüşmeye ilişkin yapılan "Oğlu için büyükelçilik istedi" iddialarına İYİ Parti İstanbul Milletvekili Burak Akburak, "Bu iddialar çöp" dedi. Yakın isimler konuştu ama Akşener sessizliğini korudu. İYİ Parti genel merkezinden Akşener'in sessizliğine tepki geldi. Kongrede genel başkan adayı da olan Koray Aydın, tepkisini "Yeni seçilmiş olan genel başkanımız Müsavat Dervişoğlu'na bir 'hayırlı olsun' ziyareti dahi yapılmamışken, sayın Akşener’in ziyaretini 'İYİ Parti eski genel başkanı' sıfatıyla yapması, İYİ Parti kurumsal kimliğini görüşmenin doğrudan tarafı yapmıştır" sözleriyle dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Görüşmenin içeriğinin açıklanmamasının "iktidarla anlaşma algısının kabulü" anlamına geleceğini öne süren Koray Aydın, sayın Akşener’i görüşmenin konusunu ve içeriğini açık ve net bir şekilde iyi partililere ve milletimize açıklamaya davet ediyorum" dedi.

    "KAMUOYUNA İÇERİĞİNİ İZAH ETMEK ZORUNDASINIZ"

    Bir başka açıklama da İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'dan geldi. Katıldığı bir programda, "Bu konuyu biz basından öğrendikten sonra sayın genel başkanımız Akşener tarafından bilgilendirildi. Eğer siz kamuoyuna bu görüşmeyi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı aracılığıyla duyurduysanız, kamuoyuna içeriği de izah etmek zorundasınız" dedi. Görüşmenin içeriğine dair soruların muhatabının İYİ Parti değil, Meral Akşener olduğunu ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow