İYİ Parti için formül bulunamadı

Genel Başkanlığını Meral Akşener’in yürüttüğü İYİ Parti’nin 24 Haziran’da seçimlere katılıp katılamayacağı konusundaki belirsizlik sürüyor. İddiaya göre YSK yetkilileri yasal bir değişiklik yapılmaması durumunda, İYİ Parti’nin 24 Haziran seçimlerine katılamayacağını dile getirdi. AK Parti'nin yasal değişiklik önerisine MHP lideri Bahçeli itiraz etti.
Yüsek Seçim Kurulu (YSK), Ocak ayı içinde yayınladığı listede seçime yeterliliğine sahip partiler arasında İYİ Parti’ye yer vermemişti.
Aytun Çıray: Biz seçime girebiliyoruz
Meral Akşener sert konuştu: Hepiniz korkak tavuksunuz
Akşener: Seçime sokmamaya kimsenin gücü yetmez
Seçim tarihi olarak 24 Haziran’ın belirlenmesi ile birlikte YSK, İYİ Parti’nin durumunu bir defa daha Yargıtay’a sunacak. Ancak, YSK yetkilileri, yasal bir değişiklik yapılmaması durumunda, İYİ Parti’nin seçimlere altı ay kala belli orandaki ilçe kongrelerini tamamlamadığı gerekçesiyle 24 Haziran seçimlerine katılamayacağını dile getirdi.
AK Parti’nin, mağdur rolü oynamaması için İYİ Parti’nin seçimlere girmesinin önünün açılması konusunda gerekirse yasal değişiklik yapılarak 6 aylık sürenin 3 aya indirilmesi önerisinin MHP nezdinde karşılık bulmadığı öğrenildi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin bu öneriye itiraz etmesi nedeniyle AK Parti’nin gündeme getirdiği bu formülden vazgeçtiği belirtiliyor.
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal da İYİ Partinin seçime katılma yeterliliği ile ilgili tartışmalarını, “Biz her zaman demokrasinin tesisinden yana olduk, bu çerçevede seçime girmek için yasalarla belirlenmiş şartları taşıyan partilerin 24 Haziran’da seçmenin karşısına çıkmasından yanayız. Ama kendi eksikliklerini bize fatura etmeye kalkışmasınlar” şeklinde değerlendirdi.
SON DAKİKA
-
18. 06
SON DAKİKA | İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında yeni detaylar! Vaniköy'deki kaçak yapılar için 'rüşvet' iddiası
-
17. 57
2 GÜNDE 6 TRİLYON DOLAR! Trump'ın vergi kararları sonrası ABD borsaları kayıp
-
17. 40
Avukatlar için kolaylık adımı: Zorunlu müdafi ücreti ödemesi elektronik ortamda
-
17. 35
TESK Başkanı Palandöken: "Piyasada rekabet edecek aktör sayısı azaldıkça fiyatlar yükselir"
-
17. 22
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde bayram dönüşü yoğunluğu başladı
-
17. 09
60'tan fazla suç kaydı olan dolandırıcılık şüphelisi 4. kattan atladı
EN ÇOK OKUNANLAR
Ankara'yı sel aldı! Sokak ve caddeler göle döndü, Valilik uyardı
Korkutan uyarı... Prof. Dr. Naci Görür 'eli kulağında' dedi, o fayı işaret etti: "Kırıldı kırılacak!'
Dünürlerin Husumeti Kanlı Bitti: Babasını Vuran Kayınpederini Öldürdü!
Bursa'da 5 katlı binada yangın: Asansöre sığınan çocuk kurtarıldı!
Yer: Artvin! Alevler her yeri sardı: 4 ev küle döndü