hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İYİ Parti Genel Başkanı'ndan Refah katliamına tepki

    KAYNAKCNN TÜRK

    İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Gündeminde başıboş saldırgan sokak köpekleri sorunu vardı. “Topla, kısırlaştır, aşıla, koru” diyerek önerilerini sıraladı. Dervişoğlu'nun gündeminde İsrail'in Refah'ta Filistinlilerin kaldığı çadırlara saldırması da vardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Artık naylon çadırların bile hunharca bombalandığı bir insanlık trajedisi yaşıyoruz.” İYİ Parti grup toplantısında da öncelikli gündem İsrail'in Refah'ta çadır kampına yaptığı saldırıydı. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun hedefinde İsrail ve Netanyahu vardı. “İşgalci Netanyahu rejimi, savaş suçu, soykırım suçu ve insanlığa karşı suçlardan, uluslararası hukukun nezdinde suçlu bulunmayı hak eden, haydut, zalim ve gayrimeşru bir rejimdir.”

    İYİ Parti Genel Başkanından Refah katliamına tepki

    Dervişoğlu, toplantıda başıboş saldırgan sokak köpekleri ile ilgili çözüm önerilerini de sıraladı. “Meselenin çözümü bellidir! Zor da değildir! Öncelikle iyi niyet gereklidir! Sonra merkezi hükümet ile yerel yönetimler arasında sivil toplum ve gönüllüler arasında, koordinasyon ve iş bilirliği gereklidir! Sonra, yapılacak şeyin formülü bellidir: “topla, kısırlaştır, aşıla, koru.”

    İYİ Parti Genel Başkanından Refah katliamına tepki

    Dervişoğlu uyutma yönteminin kısırlaştırmadan daha masraflı olduğunu söyledi. Hayvan hakları yasası çıkarılması için de çağrı yaptı. “Bu süreçte barınakların kapasitesi ve imkanları da arttırılmalıdır. Evcil hayvan ticareti tamamen yasaklanmalıdır. Hayvanlar takip edilmeli, onları sokağa terk edenlere yaptırım uygulanmalıdır. Yani hayvan hakları yasası çıkartılmalıdır! Bunlar hükme bağlanmalıdır.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow