İstanbul'da yağmur etkili oluyor

İstanbul'da gece saatlerinden itibaren yağmur etkili olmaya başladı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün Marmara bölgesine yönelik kuvvetli yağış yaptı.
Uyarının ardından İstanbul'a yağış gece yarısı geldi.
Bu sırada Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde gezen vatandaşlar yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar yağmurdan, yanlarında bulunan şemsiyelerini açarak korundu; bazıları ise ıslanmamak için çevredeki iş yerlerinin tentelerine ve otobüs duraklarına sığındı.
Yağış nedeniyle yollarda da kısa sürede su birikintileri oluştu.
Yağmur hafif şekilde etkisini sürdürüyor.
İzmit'te su baskınları
Öte yandan İzmit'te bölgesinde gece yarısına kadar etkili olan sağanak yağış bazı bölgelerde su baskınlarına neden oldu. İzmit'in bir çok semtinde ev ve işyerlerinin zemin ve bodrum katları sular altında kalırken, cadde ve sokaklarda biriken yağmur suları trafiği olumsuz etkiledi.
Kocaeli'nde geçen pazartesi günü etkili olan ve özellikle Kartepe ilçesinde sel baskınlarına yolaçan şiddetli yağışın ardından, bölge gece de yağışın etkisi altında kaldı. İzmit'te dün saat 22.30 sıralarında başlayan yağış gece yarısına kadar sürdü.
Yüksek kesimlerde biriken yağmur sularının yol açtığı su baskınları nedeniyle İzmit'in Yeşilova Mahallesi'nde birçok ev ve işyerlerinin zemin katları su altında kaldı. Bazı altgeçitler de suyla dolarken, trafik akışı olumsuz etkilendi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri evlerindeki suları motopomp ve arazözlerle boşalttı. Yağmur sularından Yeşilova Mahallesi'nde 20 civarında ev etkilendiği bildirildi.
Bu arada Salı günü sabahı sel baskını yaşanan Kartepe İlçesi'ndeki bazı mahallelerde sular tam çekilmeden yeni gelen yağış vatandaşları tedirgin etti. İtfaiye ve İzmit Su Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü ekipleri bölgeden ciddi sel baskını ihbarı gelmediğini belirtti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Alışveriş merkezinde katledilmişti: Karar verildi
Yer: Çanakkale! Tüfekle balkona çıktı dehşet saçtı! Etkisiz hale getirildi
Ece Gürel'in babası canlı yayında konuştu: Kızımı kurban ettiler
Rana'nın otopsi raporu çıktı: Boyun ve omuzunda köpek ısırığı var
15 milyon lira haraç için iş yerleri 13 kez kurşunlandı!