hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul Valisi Davut Gül CNN TÜRK'te

    KAYNAKCNN TÜRK

    İstanbul Valisi Davut Gül, CNN TÜRK canlı yayınında Büşra Arslantaş’ın sorularını yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FETÖ ELEBAŞININ ÖLÜMÜ

    Davut Gül: "Ölse de yaşasa da milletimizin vicdanında Fetullahçı Terör Örgütü en başından en ayaktakine kadar hepsi vicdani anlamda yerini almıştır. Bunların milletimizi yok etmeye çalışan bir ihanet şebekesi olarak, dış güçlerle birlikte ülkemizi bölmeye çalışan, ülkemize işgal planlarını uygulamaya çalışan bir yapı olduğu ortaya çıktı. En çok da herhalde İslama zarar verdiler, sivil toplum kuruluşlarına zarar verdiler. Milletimizin güven duygusunu ortadan kaldırdılar. İnşallah başı gibi ayakları da yok olup cehenneme giderler. 

    Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlet, nasıl şimdiye kadar 7 düvele karşı mücadele ettiyse bundan sonra da içte de dışta da kendisini ve milletimizi yok etmeye çalışan, kendisine ya da milletimizde tehdit olan her unsuru ortadan kaldıracaktır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YENİDOĞAN ÇETESİNE OPERASYON

    Davut Gül: En ağır şekilde ceza almaları için gereği yapılıyor

    "Tape’lerin kadın programlarında konuşulduğu, yargılamanın kamuoyunun önünde olduğu, bütün şahitlerin delillerin kamuoyu önünde dillendirildiği bir yargılama mekanizmasının faydalı olduğunu düşünmüyorum. Biz şunu düşüneceğiz; suçu üstlendi ve bunlar hak ettiği cezayı alacaklar. Bizim güvenmemiz lazım, biz devlete güvenmeyip kime güveneceğiz? Adliyeye güvenmeyip kime güveneceğiz?  Emniyet, adliye, sağlık kendisine ihbar geldiği gün itibariyle üzerine düşeni kusursuz olarak yapmış.

    Herhangi bir ihbar geldiğinde yapılacak mekanizma şudur. Önce kurum kendisi süzecek, süzdükten sonra ciddi deliller varsa emniyete bildirecek. Emniyet kendine gelen deliller neticesinde savcılığın talimatını alacak. Savcı bunu ciddi görürse mahkeme kararı, dinleme kararı vb. tedbirler alacak.

    Bu suçu işleyenlerin yanına kalmayacağını, bunların cezalandırılacağını bilmemiz, inanmamız, sabretmemiz ve sonucunu görmemiz gerekiyor."

    “CEZASIZLIK ALGISI ABARTILIYOR”

    Davut Gül: Geçen seneye göre yakalama oranı yüzde 37 arttı. İstanbul'un Avrupa'nın en büyük şehri ve suç oranlarımız düşüyor. Vatandaşımızın huzurlu olmasını istiyoruz. Geçen yılın 9 ayıyla bu yılın 9 ayını kıyasladığımızda yüzde 9,5 azaldığını görüyoruz. Organize suçlarda 32 milyar liralık mal varlığına el koyduk. Kapkaç, yankesicilik, hırsızlık, yağma, dolandırıcılık suçlarında da yüzde 26 düşüşümüz var. İstanbul'da son 4 yılda faili meçhul bir tane cinayet yok.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KIŞ SAATİ UYGULAMASI

    Davut Gül: Kış saati-yaz saati diye bir şey yok. İstanbul'da temel sıkıntı şu; okullarımızın günde 6 saat ders görecekse, ikili eğitim de varsa 12 saat aydınlığa ihtiyacımız var. İstanbul'da şehirleşme maalesef bozuk. Depreme dayanıksız okullar yıkılmış, dolayısıyla bizim okul sayımız bir miktar düştü. Bir okulun tamamlanması en iyi ihtimalle 2 yıl zaman alıyor. İstanbul adeta şantiye gibi. Okullarımızın hemen hemen her ilçede yapımı devam ediyor. Gün ışığından yararlanabilmemiz için ders saatini 35 dakikaya düşürdük. İnşaatı devam eden 200'e yakın okulumuz var, tamamlanana kadar çocuklarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için ders saatlerini biraz azaltmış olduk.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow