hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail ordusu 3 aydır saldırıyor... Güvenli denilen Refah'ta son durum!

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in Gazze’deki saldırıları 9. ayına girdi. Refah'a yönelik kara saldırısı ise 3. ayını tamamladı. CNN International İsrail'in saldırıları altındaki o bölgede gerçekleri gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bölgeye sınırlı erişimi var. CNN International Muhabiri Jeremy Diamond ise Refah'ta yıkılan o binaları, yerle bir edilen yerleşimleri görüntüledi.

    Diamond, gördüklerinin Gazze’nin kuzeyinden farklı olmadığını söyledi ve “İsrail'in Refah'taki askeri operasyonlarının üçüncü ayına giriyoruz. Ve son iki aydır süren askeri operasyonların Refah şehri içinde nasıl bir yıkıma yol açtığını etrafımda görebilirsiniz. Her yerde, Gazze’nin merkezinde ve Gazze Şeridi’nin kuzey kesiminde gördüğüme çok benzeyen bir yıkım var. Bu alanda çok ama çok hassas çalışıyoruz. Çok, çok doğru. Ne yazık ki, yıkımın suçlusu Hamas” ifadelerini kullandı. 

    İsrail ordusu Refah’ta 900 Hamas militanı öldürdüğünü açıkladı. Ancak savaş sürüyor. İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin etrafına dev bloklar yerleştirdi. Böylece Gazzelileri tam bir açık hava hapishanesinin içine sıkıştırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diamond, “Tam arkamda Mısır-Gazze sınırı var. Şimdi Philadelphia olarak bilinen yol boyunca ilerliyoruz. İsrail ordusunun iki ay önce ele geçirdiği stratejik bir koridor. Hamas'ın Mısır’dan ve daha sonra bu bölgeden Gazze’nin derinliklerine silah kaçakçılığı yaptığına inandıkları için bunu yaptıklarını söylüyorlar” sözlerini kullandı.

    CNN iddiaları doğrulayamadı. Diamond, İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari'ye bu operasyonun bitip bitmeyeceğini sordu ve İsrail ordusu ise rehinelere ulaşmak için daha binlerce Gazzeliyi öldürmeye kararlı görünüyor. 

    Hagari, “Bunu söylemeyeceğim, çünkü Gazze’deki noktalardan birinde rehineler olabileceğine dair istihbarat aldığımızda operasyon yapacağız” dedi. 

    Gazze'den ayrılırken gerideyse bir zamanlar milyonlarca Filistinli için can simidi şimdi harabe halinde yatıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow