hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İSG sınavı ertelendi mi? ÖSYM 2021 İSG iptal mi olacak?

    İSG sınavı ertelendi mi ÖSYM 2021 İSG iptal mi olacak
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 17 Mayıs’a kadar tam kapanma açıklaması sonrası 9 Mayıs’ta yapılması planlanan “İSG sınavı iptal mi?” sorusu akıllara geldi. Sınava katılacak adaylar yüz yüze eğitimin 17 Mayıs’a kadar kaldırıldığı ve sınavların ertelendiği bilgisi yer alan açıklamanın İSG sınavını da kapsayıp kapsamadığını araştırmayı sürdürüyor. Peki, 2021 İSG sınavı ertelendi mi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Binlerce adayın katılımı ile gerçekleştirilen İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanı sınavını yakından ilgilendiren açıklama dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan 17 Mayıs’a kadar tam kapanma olacağını belirtti.

    İSG SINAVI ERTELENDİ Mİ? 2021 İSG İPTAL Mİ?

    Açıklamasında yüz yüze eğitim faaliyetlerine 17 Mayıs’a kadar ara verileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zamanda sınavların ertelendiğini duyurdu.

    Bu kapsamda normal şartlarda 9 Mayıs’ta yapılması planlanan İSG sınavı da iptal edilmesi bekleniyordu. Ancak genelgede yer alan "ÖSYM tarafından ilan edilmiş merkezi sınavlara katılacak olan kişiler kısıtlamadan muaf" maddesi nedeniyle iptal olan sınavların ÖSYM sınavlarını kapsamayacağı kesinleşti. Konu ile ilgili ÖSYM'den beklenen açıklama bugün geldi.

    Açıklamada "Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2021-ALES/1), 2021 yılı ÖSYM Sınav Takviminde ilan edilen 02 Mayıs 2021 Pazar günü gerçekleştirilecektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İçişleri Bakanlığının yayımlamış olduğu Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi kapsamında; 02 Mayıs 2021 Pazar günü gerçekleştirilecek 2021-ALES/1’e katılacak adaylar (bu kişilerin yanlarında bulunan eş, kardeş, anne veya babadan bir refakatçi) Sınava Giriş Belgelerini, sınav görevlileri ise sınava ait Görevlendirme Belgelerini yanlarında bulundurmak kaydıyla sınav günü sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaklardır." denildi.

    Bu kapsamda kısıtlama süresinde ALES yapıldığı için İSG'nin de yapılacağı tahmin ediliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow