hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Irak ve Suriye'nin kuzeyine operasyon

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadeleye yönelik yeni paylaşımlarda bulundu. Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde toplamda 4 teröristin daha etkisiz hale getirildiği açıklandı. Ayrıca Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetlerinde teröristlerin kullandığı 2 adet mağaranın tespit edildiği de duyurdu. Çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirilerek kullanılamaz hâle getirildiği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Terörle mücadele sürüyor. Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde toplamda 4 terörist daha etkisiz hale getirildi. Açıklama Milli Savunma Bakanlığı’ndan geldi.

    Irak ve Suriyenin kuzeyine operasyon

    Bakanlık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde tespit ettiği 2 PKK’lı terörist ile Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde belirlediği 2 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hâle getirdi." denildi.

    Ve bir kez daha "Terörü kaynağında yok etmek için proaktif ve kesintisiz operasyonlarla mücadeleye devam edeceğiz!" vurgusu yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Irak ve Suriyenin kuzeyine operasyon

    Bakanlık, "Teröristler tarafından kullanılan mağara, sığınak ve barınaklara kilit vurmaya devam ediyor." diyerek Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetlerinde teröristlerin kullandığı 2 adet mağaranın tespit edildiğini de duyurdu.

    Tespit edilen mağaralarda, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilerek kullanılamaz hâle getirildi. Ele geçirilenler arasında; makinalı tüfek mühimmatı, doçka makineli tüfek mühimmatı, roketatar anti-tank mühimmatı, taarruz el bombası, savunma el bombası da yer aldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow