ILO heyeti Ankara'da temaslarda

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) Türkiye'ye gelen 3 kişiden oluşan heyeti, Ankara'da görüşmelere başladı.
Soma'daki maden faciası kapsamında işçi ve işveren sendikaları ve hükümet temsilcileri ile görüşmek üzere dün Türkiye'ye gelen 3 kişilik heyet, önce İstanbul'da temaslarda bulundu. İstanbul'daki ziyaretlerde daha çok 19. fasıl ile ilgili görüşmeler yapıldı. Heyet Ankara'da ise ilk olarak Türk-İş ile görüştü. Heyetin diğer sosyal paydaşlarla görüşmelerine devam edecek. Çalışma Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, HAK-İŞ ve DİSK ile görüşecekler. ILO heyeti temaslarını yarın TİSK ile sonlandırıp Türkiye'den ayrılacak.
Ziyaretle ilgili ILO'dan yapılan açıklamada ise "Heyet, ileride bu tür acı olayların yaşanmaması için gelecekte neler yapılması gerektiğine ilişkin önceliklerini anlamak üzere tüm paydaşlarımızla görüşmeler yapmaktadır. ILO'dan, işbirliği için teknik desteğini sunması istenildiği takdirde böyle bir işbirliğine hazırız" ifadelerine yer verildi.
Soma'daki maden faciasının ardından hükümet Uluslararası Çalışma Örgütü'nün 176 Sayılı "Madenlerde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi"ni gündemine almış, Çalışma Bakanı ilgili kurumlardan görüş istendiğini, parlamentoya geleceğini açıklamıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Adana'da 6 Günlük Acı Son: Cumali Timi Toprağa Verildi
Gözü Önünde Evi Yanan Kadın Sinir Krizi Geçirdi
Türkiye Avrupa’yı Geride Bıraktı: Çocuk Nüfusu AB Ortalamasının Üzerinde
Cumhurbaşkanı adaylığında kim önde? Madde madde değerlendirme! Abdulkadir Selvi yazdı...
HABER... Bungalov skandalı sonrası akıllarda tek soru: Acaba izleniyor muyum?