İlahiyatçı Karaman’ın oğlundan pozitif cinsellik kitabı
İlahiyatçı Prof. Dr. Hayreddin Karaman’ın rektör oğlu Prof. Dr. M. İhsan Karaman’ın kaleme aldığı “Mutlu Aile İçin Pozitif Cinsellik” isimli bir kitap yazdı.
Kitabın önsözünü Prof. Dr. M. İhsan Karaman’ın babası Prof. Dr. Hayrettin Karaman yazdı.
Prof. Dr. Karaman, “Gecikmiş de olsa-inşallah-hayırlı olmuştur” dediği kitabın alanında önemli bir boşluğu dolduracağını belirtiyor.
Prof. Dr. Karaman, Motto Yayınları’ndan çıkan kitabın takdim yazısında, oğlunun kitabıyla ilgili özetle şu değerlendirmelerde bulunuyor:
“Evliliğin cinsel alanı ile ilgili bilgilenme ihtiyacı, bazı kimseler tarafından istismar edilmiş ya ahlâksızlık ve sapıklığın meşrulaştırılması veya ceplerin doldurulması için kullanılmıştır. Bu kötü gidişe zemin hazırlayan vakıalardan biri de toplumumuzun bu konuyu bir tabu, bir ayıp, bir sır... telakki etmesi olmuştur.
Hayrettin Karaman: Başını örten kadınlar sigara içmemeli
Evet, bu konuların bazı başlıkları uluorta, dinleyenlerin yaşı ve başı göz önüne alınmadan konuşulmamalıdır ama bu gerekliliğin yanında bir başka gereklilik daha vardır ki, o da zamanında ve yerinde ihtiyaç duyulan sağlam ve yeterli bilginin verilmesidir.
Niçin düğün gününe kadar beklenir ki?
Çocukluğumda ve ilk gençlik yıllarımda, iyi hatırlıyorum, düğün olurken damadın sağdıcı onu bir kenara çeker, kulağına bazı şeyler fısıldardı. İşin tuhafı, bunu mesela bir odada baş başa kalarak yapacak yerde, herkesin gözü önünde ama sözde gizli yapardı. Gelinin de yanında “yenge” denen bir kılavuz bulunur, o da geline gereken yardımda bulunurdu.
Bunlara bir diyeceğim olamaz da sorum şudur: Niçin düğün gününe kadar beklenir, zamanı geldiğinde uygun insanlar, uygun bir dille gerekeni anlatmazlar da o telaşlı günde, ayaküstü, yarım yamalak, belki bir kısmı yanlış bilgi ve telkinler ile yetinirlerdi(!)
Hadis ve siyer kitaplarında açık seçik yazılı
Müslümanın hayatında bağlayıcı örnek Allah Resulü (a.s.m.), örnek toplum da ilk üç nesil ve özellikle birinci nesildir. Bu örnekliğe baktığımızda evliliğin cinsellik yönünün hiç de ayıp, tabu veya sır olmadığını görüyoruz. Hem bilgi almak hem de sevap kazanmak için saygı ve özenle okuduğumuz hadis ve siyer kitaplarında bu konuların açık seçik yazıldığını, ölçülü ve yeterli bilginin verildiğini okuyarak öğreniyoruz. Hadis kitaplarının yanında “ahlâk, âdâb, ilmihal” kitaplarında da aynı konuya yeterince yer veriliyor.
''Sayın rektörüm ne olacak ayol!''
Gazali pozisyonlar hakkında bile bilgi veriyor
Mesela Gazzalî’nin İhyâ’sına baktığımızda, en iyi cimâ (cinsel temas) pozisyonu hakkında bile bilgi verildiğini (tarif edildiğini) görüyoruz. Hadis kitaplarında “horoz gibi çıkıp inmeyin, kadının da tatmin olması için bekleyin, kendi işiniz bitince hemen çekilmeyin, kadın izin vermezse azil yapmayın (çekilip dışarıda boşalmayın) ...” ifadelerine kadar detaya iniliyor. Bunların yanında besmele, temizlik, yıkanma (gusül), adetli iken birleşmenin ve sapık ilişkinin yasaklanması gibi âdâb ve sağlık kuralları üzerinde de titizlikle durulduğu görülüyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Karabük'te kartpostallık görüntü! Sarıçiçek Yaylası beyaza büründü
Ankara'da korkunç kaza! Önüne gelene çarptı
KABİNE TOPLANTISI GÜNDEM MADDELERİ | Kabine Toplantısı ne zaman, YARIN MI? Asgari ücret, Suriye’deki gelişmeler...
Kayak Merkezlerinde Yılbaşı Yoğunluğu
100 Binde 1 Görülüyor: Doktorlara Ameliyatta 'Mide' Şoku!