hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İlaçta vurgunun kod adı: ''KUĞU''

    KAYNAKCNN TÜRK

    Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi ile İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli ortopedi doktorları önemli bir iddianın hedefinde... Söz konusu 4 doktorun, ilaç mümessilleriyle ortak çalışarak hastaya uygulanan ilaçtan gelen kazancın yarısını aldıkları iddia ediliyor. Doktorların yazdıkları her reçete için anlaştıkları ilaç mümessillerine Whatsap üzerinden kuğu emojisi şifresiyle mesaj atıp para aldığı ortaya çıktı. Detayları İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "KUĞU EMOJİLİ" İLAÇ VURGUNU

    Hastanın değil, ilaç şirketlerinin çıkarı için reçete yazdıkları, elde edilen gelirden pay aldıkları iddia edildi. "İlaç" skandalına imza attığı iddia edilen doktorlar denetimde. İzzet Baysal Devlet Hastanesi ile İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli ortopedi doktorlarının bir ilaç mümessilinin çalıştığı şirketin piyasaya sürdüğü ilaçları, hasta reçetelerine yazdıkları ve her bir ilacın parasının yarısını aldıkları iddia edildi.

    4 DOKTORUN İLAÇ GELİRİNDEN PAY ALDIĞI ÖNE SÜRÜLDÜ

    O iddiayı güçlendiren şüphelerden biri de "Kuğu" ifadesiydi. Suçlamaların hedefindeki doktorların, hastalara yazdığı her ilaç için yazışma programı üzerinden mümessile "Kuğu" ifadesi gönderildiği iddia edildi. Bir mümessilin Sağlık Bakanlığı'na şikayeti üzerine gün yüzüne çıkan durum inceleme altına alındı. 4 doktor hakkında soruşturma başlatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NİHAT ULUDAĞ ŞU İFADELERLE AKTARDI;

    Her paylaştığı kuğu emojisinde doktor o sattığı ilacın fiyatının yarısını almaya hak kazanıyor. 42 yaşındaki mümessil, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi ile İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki 4 doktorla bir temas kuruyor, anlaşma yapıyor. Diyor ki; bizim ilaçlarımızı yazarsanız size ek para. Fakat bu o kadar ayyuka çıkmış ki doktor artık her hastaya mümessilin ilaçlarından yazıyor ve her yazdığı ilaç için bir kuğu emojisi gönderiyor. Her bir kuğu emojisi bir ilacı temsil ediyor. Ay sonunda da bak sana bu kadar ilaç sattım diyor. Mümessil de artık bu durumdan rahatsız olmaya başlıyor. Çünkü sürekli paralar gidiyor. 5 Haziran'da Sağlık Bakanlığı'na bir şikayette bulunuyor. Ve şikâyetin ardından soruşturma başlatılıyor.

    İlginç bir ifade vermiş. Sürekli doktorlara para transferi yapıyordum diyor. Benimle buluştuğu günlerde küpürleri bana veriyordu, ben de bu küpürler karşılığında yüzde 50'sini ona veriyordum diyor. Hatta doktorlardan bir tanesinin de küpürleri çekip ona göndermek yerine pratik bir çözüm bulduğunu ve o küpürleri temsil eden kuğu emojisi ile gönderdiğini, her hastaya yazılan bir ilaç olduğunu ve buluştuklarında da parasını doktorlara takdim ettiğini söylüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bundan sonraki soruşturma süreci Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülecek. Suç delilleri ortaya konulacak ve eğer 4 doktor iddia edildiği gibi bu işlere girmişse cezai işlemlere çarptırılacaktır.


     
     
     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow